WhatsApp FaceBook send e mail
צילום : ידיעות אחרונות

כדורי בשר בחצילים

מחפשים גיוון לקציצות הרגילות? קבלו כדורי בשר, חצילים ועגבניות בהשראה עיראקית

איילת הירשמן
16.01.17

ההשראה להכנת הסיר הטעים הזה, מגיעה ממנה עיראקית נפלאה ורבת גרסאות בשם אינגרי. הגרסה שלי מושפעת מזו שאותה מבשלת יפה יפתח, שהיא גם מאמנת כושר מעולה וגם בשלנית מהחלומות (כן, זה מתנגש. גם אני חושבת. לא קל לי איתה). מדובר בתבשיל שיכול לחכות במקרר לכל זמן בו כולם חוזרים הביתה מורעבים, לצד מנה של אורז לבן טרי.

 

הבסיס כאן הוא כדורי בשר (כן, אני יודעת שהגרסה הפופולרית היא דווקא זאת עם נתחי בקר, וזה טעים, אבל שווה לנסות עם כדורי בשר) המתבשלים בין שכבות רכות של חצילים ושל עגבניות ובצל, והכל סופג לאיטו רוטב חמוץ־מתוק נפלא. בסוף הבישול החצילים מתפרקים כמעט וזה תענוג אמיתי למצוא אותם, לצד כדורי הבשר הרכים, בתוך הרוטב. וכל שנותר הוא להעמיס על אורז, או להגיש לצד חלה מתוקה. זה גם יכול לעבוד. 

 

המרכיבים (10-8 מנות)

 

לכדורי הבשר:

 

1/2 1 ק"ג בשר בקר טחון

 

1 בצל, קלוף וקצוץ דק

 

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

 

1 ביצה

 

1 כפית מלח

 

1 כף שמן זית

 

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

לתבשיל:

 

5 כפות שמן זית 

 

4 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים דק

 

5 עגבניות, פרוסות לפרוסות של 1 ס"מ 

 

5 חצילים, פרוסים לפרוסות של 1 ס"מ

 

מלח, פלפל שחור

 

לרוטב:

 

300 גרם רסק עגבניות

 

1/2 כוס מים

 

1 כפית מלח 

 

1 כפית פפריקה 

 

3־2 כפות מיץ לימון (ואולי תצטרכו עוד)

 

2־1 כפיות סוכר (לפי הטעם)

 

1/8 כפית פלפל שחור גרוס

 

אפשרות להגשה: פטרוזיליה קצוצה דק

 

כדאי להגיש עם: אורז לבן 

 

ההכנה: 

 

1. כדורי הבשר: שמים את כל המרכיבים בקערה לשים לעיסה אחידה ויוצרים כדורים.

 

2. התבשיל בסיר: מחממים את שמן הקנולה במחבת ומטגנים את פרוסות החצילים, בכמה מחזורים, עד שהם מזהיבים קלות. מניחים את החצילים על צלחות מרופדות בנייר סופג לספיגת עודפי שמן וממשיכים לטגן כך את כל פרוסות החצילים.

 

3. הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב. טועמים ובודקים אם צריך עוד מתיקות של סוכר או חמיצות של לימון או מעט מליחות. 

 

4. הרכבת השכבות: מחממים את שמן הזית בסיר רחב, ומטגנים את הבצל עד שהוא רך ושקוף אבל לא מזהיב. מוציאים מהסיר. מניחים בתחתית הסיר בזהירות שכבה של פרוסות עגבנייה, מתבלים במלח ובפלפל, מניחים את הבצל הרך ועליו שכבות חצילים מטוגנים, מתבלים שוב במלח ובפלפל, מניחים שכבת חצילים נוספת ומניחים מעליה את כדורי הבשר. יוצקים את הרוטב לסיר כך שיכסה את כדורי הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ־7 דקות עד שכדורי הבשר מתייצבים (לא נוגעים בהם ולא הופכים אותם כי בשלב זה הם עדיין לא יציבים ועלולים להתפרק). מניחים מעל כדורי הבשר שכבה נוספת של עגבניות ועליה את שאר החצילים. אם הרוטב לא מגיע עד לגובה המרכיבים בסיר בשלב זה, יוצקים פנימה עוד מים חמימים מתובלים במעט מלח, מעט סוכר ומעט מיץ לימון. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לקטנה מאוד, מכסים את הסיר ומבשלים כ־50 דקות.

 

5. מסירים את המכסה ומבשלים עוד עשר דקות עד שהרוטב מצטמצם ממש ובסיר שכבות רכות של חצילים מתמוססים וכדורי בשר רכים ועגבניות.

 

6. מגישים, אפשר וכדאי על אורז.