טליה הדר
כותבת בלוג האוכל והאירוח EshetStyle ("אשת סטייל") www.EshetStyle.com
מצרכים:
• 3 ביצים
• 2 כפות שמן זית (או רגיל)
• 2 ורבע כוסות חלב (כ־510 מ"ל)
• כוס וחצי קמח תופח
• כפית שטוחה של סוכר
• כפית שטוחה מלח
• תוספות אפשריות: גבינה בולגרית|פטה 5%, פרמזן, גבינת עיזים, עלי בזיליקום, עגבניות מיובשות, ארטישוק משומר — חתכו לקוביות קטנטנות.
• לקישוט: מלח גס, קצח, שומשום, גרעיני חמנייה, זרעי פשתן, שיבולת שועל או מה שתבחרו
אופן ההכנה:
• הכניסו את רכיבי הבלילה (ללא התוספות) לקערה וטרפו בטורף ידני כ־2 דקות עד לקבלת מרקם יחסית אחיד (לא נורא אם יש גושים).
• שמנו עם ספריי שמן זית תבניות מאפינס, ואז מלאו בעזרת מצקת 3|4 מכל שקע (עדיף תבניות למאפינס קטנטנים, וכן עדיף תבניות סיליקון).
• הכניסו לכל שקע 2־3 קוביות גבינה בולגרית וגבינת פרמזן (למאפינס בגודל רגיל כדאי להוסיף כ־4 קוביות בולגרית) ועוד תוספות שאתם אוהבים.
• הוסיפו מעל כל מאפין מעט גרגירי מלח גס, קצח או מה שתבחרו והתיזו מעט שמן זית (לא לוותר על התוספות הקטנות מלמעלה, הן הטאץ' הקטן שעושה את כל ההבדל).
• הכניסו לתנור שחומם ל־180 מעלות לכ־25־30 דקות למאפינס קטנטנים וכ־40־45 דקות למאפינס בגודל רגיל.
שרון גולן
כותבת הבלוג Finger Food - אוכל בריא לקטנטנים,
מצרכים:
• 3 כפות קמח תופח + 3 כפות קמח כוסמין/חיטה מלאה
• 3 כפות גדושות של גבינה לבנה
• גביע גבינה לבנה בטעם וניל (אופציונלי)
• 3 כפות סילאן
• 2 ביצים
• כחצי כוס חלב - עד להגעה למרקם סמיך במידה
אופן ההכנה:
• מערבבים את כל המרכיבים הרטובים בקערה
• מנפים את הקמח לתוך התערובת ומערבבים
• אם המרקם סמיך מדי, אפשר לדלל עם מעט חלב
• מטגנים בספריי שמן על מחבת. ניתן לצקת את הבלילה
עם כף או מצקת קטנה
עז תלם
כותב הבלוג The Kitchen Coach ומחבר "ספר הכרובית"
מצרכים:
• ראש ברוקולי בינוני־גדול
• 2־3 כפות שמן זית
• מלח ופלפל שחור גרוס
• 30 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
• לחתוך את הברוקולי לתפרחות: להניח את הברוקולי הפוך על קרש חיתוך (כך שהגבעול העבה פונה אליכם) ובעזרת סכין חדה להפריד בין התפרחות לגבעול העבה. חתכו את התפרחות כך שתהיינה בגודל אחיד. את גבעול הברוקולי (תשתמשו גם בו) לקלוף ולחתוך גס בערך לגודל התפרחות
• להרתיח מים בסיר קטן ולהוסיף את תפרחות הברוקולי. לבשל 2־3 דקות (ולא יותר) עד שהברוקולי מתרכך מעט ומקבל צבע ירוק בוהק
• לסנן ולהעביר לתבנית עם נייר אפייה. לזרות מעט גבינת פרמזן מעל כל תפרחת
• מעבירים לתנור שחומם ל־200 מעלות ל־5־8 דקות, עד שהברוקולי מזהיב והגבינה נמסה
מירב גביש
כותבת הבלוג "גבישס", www.gavisious.com
צילום, פיתוח מתכון, סטיילינג: מירב גביש, גבישס
מצרכים:
• 2 כוסות אגוזים טחונים (שקדים, אגוזי מלך ופקאנים)
• 5 תמרי מג'הול
• 3־4 כפות דבש|סילאן|מייפל
• חצי כוס ועוד 2 כפות טחינה גולמית
• כפית תמצית וניל
• 2 כפות קקאו (לא חובה)
• לציפוי: שבבי קוקוס, קוקוס טחון, אגוזים טחונים או קקאו
אופן ההכנה:
• שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת עיסה דביקה
• מכדררים
• מגלגלים בציפוי לבחירתכם
אורטל כץ
כותבת הבלוג "תפודים"
מצרכים:
• 2 כוסות קמח כוסמין מלא
• חצי כוס שמן
• 3/4 כפית מלח
• חצי כוס מים
• תוספות לפי טעמכם (זעתר, שומשום, מלח גס)
אופן ההכנה:
• מערבבים בקערה את כל החומרים ולשים ליצירת בצק אחיד
• מחלקים את הבצק ל־2 חלקים, עוטפים בניילון ומשהים ל־10 עד 15 דקות
• מרדדים את הבצק על נייר אפייה, שמים מעל הבצק נייר אפייה נוסף וממשיכים לרדד
• כשהבצק דק־דק מפזרים את התוספות, מניחים שוב את נייר האפייה מעל ומרדדים על מנת שהתוספות ייכנסו לתוך הבצק
• בעזרת מזלג או גלגלת מחוררים את הבצק, חותכים אותו לריבועים ומכניסים לתנור שחומם ל־180 מעלות, לכ־25 דקות עד השחמה. השגיחו שהבצק לא יישרף
• להגיש עם טחינה, אבוקדו, גבינה, קוטג' או כל מה שהילדים אוהבים