על פי הצעת החוק, "סוכנות דוגמנות לא תעסיק, לא תחתים על חוזה עבודה או חוזה לייצוג דוגמנית הנמצאת בתת משקל". איסור נוסף עשוי "לחסוך" עבודה
בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב: "הפרעות אכילה ובכללן אנורקסיה, נמצאות בשנים האחרונות במגמת עלייה בחברה הישראלית, בעיקר בקרב נערות צעירות. מחקרים מוכיחים כי אחת הסיבות להפרעות אכילה בקרב צעירות הינה השפעת המדיה והפרסום המציגים כמודל לחיקוי נשים רזות במיוחד, ובכך משפיעים על הסטנדרטים של בני הנוער. הצעת חוק זו באה להאבק במגפת הפרעות האכילה. חשוב להבין כי אנורקסיה הינה מחלה חשוכת מרפא בשלביה המתקדמים, היא פוגעת כמעט בכל איבר ואיבר בגוף החולה ובמקרים רבים מסתיימת במוות. מכאן החשיבות הרבה למצוא כלים שיצמצמו את התפשטות המחלה בקרב צעירים וצעירות במדינה".
בדברי ההסבר להצעה נכתב עוד כי "הצעת החוק מתבססת על הגדרות משרד הבריאות, לפיהן תת משקל מוגדר מתחת ל-18.5 מדד מסת גוף (BMI)".
ח"כ אדטו הוסיפה: "תעשיות האופנה והפרסום בפרט בנו מודל מעוות של יופי האישה האידיאלית, כאשר רבות מהדוגמניות המופיעות בפרסום הינן בתת משקל. דמות זו משמשת מודל לחיקוי בעיקר בקרב נערות המנסות לרזות בכל דרך. הצעת חוק זו נועדה להיאבק במגפה".
יש לציין כי בכנסות קודמות הוגשו הצעות חוק בעלות אופי דומה שלא מומשו לידי חוק.