בעדותה של אורית סטרוק, תושבת הישוב היהודי בחברון ויו"ר ארגון זכויות האדם ביש"ע, נמצא חיזוק לדבריו של אלדד: "מה שאנחנו מכירים מהשטח הוא שהאכיפה מתבצעת בעיקר ליד היישובים, וליד ירושלים. אין כמעט אכיפה בעומק השטח - בטח שלא ביקורות פתע של תקינות כלי רכב". לטענתה, בעיית האכיפה נובעת מהקצאת כוח-אדם רב לטיפול בהפרות-סדר של יהודים: "במקום לרדוף אחרי ילד שרושם גרפיטי, או אחרי ילדות ששורקות למישהו, שמפקד מחוז ש"י יחלק את כוח האדם שלו באופן סביר יותר".
תאונה בכביש 60, ליד גוש עציון (צילום: דוברות זק"א)
סנ"צ דורון ישראלי, קצין אגף התנועה במחוז ש"י, הודה כי הנהיגה בשטחי יהודה ושומרון "פראית ומסוכנת", אך לדבריו האכיפה אינה פחותה בהשוואה למחוזות אחרים. עם זאת, הוא הסכים כי כוח האדם העומד לרשותו אינו מספק: "כלי רכב עומדים, כי אין לנו איך לאייש אותם". ישראלי הוסיף כי הסרת המחסומים הגדילה משמעותית את מספר כלי הרכב הפלסטינים הנעים בכבישי יהודה ושומרון.
עם זאת, ח"כ בן-ארי אומר כי הגברת האכיפה צריכה להיעשות ללא אפליה, כלפי כל התושבים ביהודה ושומרון: "האכיפה בכבישים - (צריכה להיות) ליהודים ופלסטינים כאחד, כדי שכולם ידעו שצריך לנהוג כחוק. צריך אכיפה נשכנית כלפי כולם". לדברי סנ"צ ישראלי ממחוז ש"י, האכיפה כיום ביהודה ושומרון שוויונית: "ב-2009 רשמנו 51,402 דו"חות, מהם כ-34 אלף לפלסטינים, ו-17 אלף לישראלים. זה תואם את המצב בשטח, מאחר שיש יותר כלי-רכב של פלסטינים".
ח"כ יעקב כץ אמר לנוכחים כי משטרת ישראל צריכה ללמוד מהמשטרה הפלסטינית כיצד לטפל בעברייני תנועה: "היום, מכונית שבעליה עובר על החוק, מחרימים אותה. בגלל זה, בשטחי A הם (הפלסטינים) נוסעים לפי החוק. אלא שכאשר הם מגיעים לשטח שלנו, הם מורידים חגורה, עוברים פסי הפרדה לבן ונוהגים כמו משוגעים". סנ"צ ישראלי הסביר לכץ כי על-פי חוק, גם משטרת ישראל יכולה להחרים כלי רכב במקרים של עבירות חמורות, אך ביהודה ושומרון אין מגרשים לאחסנת כלי הרכב המוחרמים - וזאת מאחר שלא התקבלו הצעות למכרז שפרסמה בעבר המשטרה.
כץ גם ביקש כי הוועדה תפנה לשר התחבורה, ישראל כץ, ותדרוש כי יוצבו מעגלי-תנועה בצירי תנועה מרכזיים ביהודה ושומרון - ובעיקר בכביש 60, החוצה את השטח לכל אורכו. הצעתו זכתה לתגובה משועשעת של אורית סטרוק: "מעגלי תנועה? אין אצלנו (בכלל) שוליים, או מעברי חצייה, או רמזורים".
שרית לוי, מאגף המידע ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים, ניסתה להסביר כיצד מנוהלת הסטטיסטיקה הרשמית של התאונות: "המשטרה מעבירה רק תאונות דרכים שבהן מעורב כלי רכב ישראלי". לדבריה, תאונות שבהן מעורבים רק פלסטינים, אינן מדווחות ללשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס), האחראית על איסוף הנתונים. עם זאת, לוי אמרה לחברי הכנסת כי הרשות פועלת לשינוי המצב, ולהעברת כל נתוני התאונות והנפגעים ללמ"ס.
סנ"צ ישראלי ציין כי מאז תחילת השנה נהרגו ביהודה ושומרון 35 פלסטינים - שלא נכללים בנתוני התאונות הרשמיים. זאת, לעומת 36 הרוגים בכל 2009. "אני מעביר את הנתונים לאגף התנועה (במשטרה, ש.ה)", אמר ישראלי, "יש לי אינטרס שהנתונים יכללו. אנחנו (הרי) חוקרים את תאונות הדרכים האלה. אני לא יודע למה הנתונים לא מועברים (הלאה)".