תוכנית ההבראה שגובשה למגה נשענת על התייעלות דרסטית בפעילות החברה. היא כוללת קיצוץ נרחב בהוצאות, בין היתר על ידי סגירת סניפים, קיצוץ בשטחי מרכזי ההפצה של מגה, צמצום כ־800 משרות בסניפים, שיפור תנאי ההסכמים של מגה עם משכירי הנכסים, הארכת תנאי התשלום (באופן חד־פעמי) מול ספקיה הגדולים של הרשת, דחייה ופריסה של חובות מגה למערכת הבנקאית ועוד.
תוכנית ההבראה מושתתת על אישור ההסדר שיחול רק על גורמים מסוימים (הבנקים הנושים, ספקים ונותני שירותים). לגבי יתר נושי החברה, מגה תמשיך לפרוע את התחייבויותיה כסדרן. ברשת ציינו כי ההסדר לא כולל מחיקה של חוב לנושי ההסדר, אלא רק פריסה מחדש של חלק מהחובות.
לגבי הספקים מגה מציעה כי תשלום שמועד פירעונו הגיע בתקופת הביניים (יולי־אוגוסט) ישולם ב־4 תשלומים שבועיים שווים, כאשר הראשון שבהם ישולם במועד המקורי לתשלום. זאת, למעט לחברות כוח אדם ולמספר קטן של מובילי סחורה קטנים, אשר להם ישולם מלוא החוב טרום הגשת הבקשה במועדו, ללא תשלומים. מגה מציינת כי התשלומים ישולמו רק אם הספק או נותן השירות ימשיך לספק לה סחורה או להעניק לה שירות.
ההסדר לספקים כולל דחיית תשלום של 30% מהחוב לכל ספק למשך שנתיים ממועד אישור הסדר ההבראה. לאחר שנתיים מאישור ההסדר, תפרע הרשת את החוב הנדחה לספק ב־36 תשלומים חודשיים שווים, בצירוף ריבית של 2%. ספקים שהחוב כלפיהם נמוך מ־800 אלף שקל – לא יתבקשו לפריסת חובות.
ההסדר המוצע לבנקים כולל דחיית פירעון קרן החוב למשך 3 שנים מאישור הסדר ההבראה. לאחר תום תקופת הגרייס תשולם קרן החוב בפריסה על 7 שנים. הריבית לבנקים תעמוד על 3.5% (צמוד מדד). בעלת השליטה, אלון רבוע כחול, מתחייבת להעמיד למגה הלוואה של 100 מיליון שקל לפי צרכיה.