מה בדקנו: מכשיר חשמלי להכנת פיצה של ניופאן, דגם LD–9016.
מחיר: 899 שקל, בשקם אלקטריק ובניופאן אאוטלט.
המכשיר: אופה פיצה על בסיס אבן שמוט. לפי ההוראות יש לחמם את המכשיר 10 דקות לפני התחלת הפעולה בטמפרטורה מקסימלית של 375 מעלות. אפשר גם לחמם פיצה קפואה, בתנאי שהפשרתם אותה, וגם להכין מלאווח. מידות המכשיר: 38 ס"מ על 34 ס"מ. פלטת הפיצה: קוטר 30 ס"מ.
1. הנסיינית מירל: "מרגע שסוגרים את המכסה של המכשיר, בתוך כ־15 דקות הפיצה מוכנה והיא בהחלט קריספית. צריך לקחת בחשבון שמכשיר כזה תופס מקום מכובד על השיש או בארון, ולא לכל אחד יש מקום".
2. הנסיין משה: "מכשיר מצויין, בעיקר יחסוך את ההוצאות על משלוחי פיצה שאצלנו מזמינים כל שבוע. כשמכינים פיצה מבצק טרי חשוב לקמח את האבן מראש. כמו כן, חבל שבהוראות על השימוש הראשוני יש שיבוש בהדפסת האותיות. האותיות התהפכו וקשה להבין אותן".
3. הנסיינית רחל: "חשוב להכין בצק דק בלבד במכשיר כזה. כשניסינו להכין פיצה מבצק עבה יותר, הוא נדבק לספירלות של המכשיר וחבל. קל מאוד לניקוי - כשמסיימים את האפייה יש לנקות את משטח האבן – לגרד את שאריות הבצק עם מרית ולנגב במפית נייר או במטלית נקייה".
שלושתם הסכימו פה אחד שמדובר במכשיר שעושה את העבודה וימליצו עליו לחברים.
שורה תחתונה: "מדובר במכשיר נחמד לשימוש ביתי ובמחיר יחסית סביר", הסכימו שלושת הנסיינים פה אחד. עם זאת, בהשוואה לאופה פיצה של ברוויל (1,050 שקל) שבדק המדור לאחרונה, המכשיר של ניופאן פחות מקצועי בביצועים ופחות מהיר.