מי אני: "יועץ תקשורת ועורך דין, פרזנטור של חברת האופנה לגברים ML. נשוי להלית ואב לאמה בת השנתייים, גר בתל־אביב, בן 38, גובה 1.86 מטר, שוקל 90 קילו".
יום העבודה שלי: "יום ממוצע שלי מתחיל בשבע בבוקר, אלא אם היו הפתעות ליליות עם אמה הקטנה. מוריד את הכלבה זואי לטיול הבוקר כחלק מהסמכויות שלי בבית, ולקראת שמונה לוקח את אמה לגן וממשיך לעבודה. היא נמשכת עד שאחרון הלקוחות יוצא מרוצה או עד שאחרון המשברים נפתר. אני יוצא פיזית מהעבודה בערב, אבל ממשיך לתוך הלילה כשצריך.
"ייצוגיות זו תכונה שעוזרת במקצוע כמו יחסי ציבור, אבל מה שבאמת מסייע זה הידע שלי כעורך דין. אני משתדל להתלבש יפה לעבודה, אבל אני לא מהמתלבשים הנועזים, לא מעלעל ב'ווג' לראות מה הטרנדים האחרונים בשוק, מתלבש סולידי עם שיק מסוים. יום הצילומים ל־ML היה מרתק, כי אני כבר לא מתעסק בדוגמנות. מתאים לי להצטלם לאופנה של גברים גבוהים ואמיתיים לצד אישה אמיתית.
"למרות שעות העבודה הארוכות, אני זה שעושה את האמבטיות לאמה. זה מבחינתי קודש הקודשים. אם יש משבר דרמטי בעבודה זה ניתן לשינויים, אבל נדיר מאוד שזה קורה. אחרי שאמה הולכת לישון אני עם אשתי, פעמיים־שלוש בשבוע מנסה לדחוף בחלון הזה ריצה או חדר כושר, כי הגוף פחות סלחן מבעבר. הולך לישון לקראת אחת בלילה".
התזונה שלי: "אני סוכרתי, טייפ 1, וחי עם זה הרבה שנים בצורה מאוזנת. לא מונע מעצמי מאכלים אבל משתדל למנן. אם בצהריים אכלתי שיפודי פרגית ואורז וחטאתי בכמה צ'יפסים, אני לא מייסר את עצמי. בערב ארוץ עוד כמה קילומטרים. אני אוהב לחטוא, יש לי חולשה לעוגיות ולגלידה, אבל משתדל לפצות למחרת. זה לא מגיע מהזווית של הדוגמנות, אלא מהרצון להרגיש טוב עם הסוכרת.
"ארוחת הבוקר לא כבדה, קפה עם משהו קטן מעל המקלדת במשרד. ארוחת הצהריים ביתית, לרוב מדובר באוכל מבושל שאני מביא איתי מהבית. בערב אוכל בבית, ובמהלך היום רמת הנשנושים סבירה ומעטה. שותה ארבע כוסות קפה ביום על בסיס מים וקצת חלב בשביל הצבע. אלכוהול שותה לעיתים רחוקות, רק כשיוצאים או נפגשים עם החבר'ה. כמעט לא אוכל פירות, בגלל הסוכרת. משתדל לשלב ירקות בתפריט ומעדיף אותם מבושלים. אם אני עושה אימון אינטנסיבי אני חייב סוכר ואז אני מרשה לעצמי דברים מתוקים, אבל צורך כמות נחמדה ולא מוגזמת כמו חצי כוס קולה או קערת קורנפלקס, שיש בה מלא סוכר זמין".
כושר: "בתקופה טובה מתאמן שלוש פעמים בשבוע בריצה ובאימוני כוח. לאחרונה חזרתי לאימונים בחדר כושר, כי קלטתי שאני מתעייף כשאני מרים את אמה. בניתי אימון שמשלב TRX, שיעבוד נגד משקל גוף במקום משקולות. הייתה תקופה ששחיתי, ששיחקתי טניס, כדורסל וכדורעף, זה בא לי בתקופות. גם היום אני עושה חלק מהפעילויות האלו".
טיפוח: "לא כל כך מטפח את עצמי. חלש מאוד בקרמים, משתדל להסתפר פעם בחודש, כי השיער שלי צומח פרא. הייתה תקופה שעשיתי רפלקסולוגיה וזה היה נהדר, וגם טוב לסוכרת".
לנפש: "מבחינתי מוזיקה זה הדבר האולטימטיבי, אתנחתה תרבותית. אנחנו הולכים להמון הופעות ואני גם מנגן, אם כי לאחרונה זה קשה כי אמה ישנה או מנסה להשתלט על המפרטים שלי. היא קיבלה ממני תופים קטנים כמתנה על תהליך הגמילה שהיא עוברת, ואנחנו שרים ביחד והלית מצטרפת בקולות רקע. בכל לילה אני קורא לאמה סיפור לפני השינה, ובאותו רגע גם היום הכי נורא שהיה לי נמחק כלא היה. אני רואה את עצמי פעם ראשונה כאב, זה הדבר הכי מרגש שיש, ואני משתדל להיות הכי טוב שאני יכול. זה האתגר האולטימטיבי בחיים - להיות אב תומך ומכיל. אני מרגיש שאני מתפתח וזה עוד ענף ועוד ענף שאתה מצמיח לעצמך.
"בעבודה אני 'קול', למרות שטוענים שאני קצת קוטר, בבית יותר נוח לי להתפרק ולהיות משוחרר. אני והלית מנהלים הרבה שיחות מעמיקות, במיוחד עכשיו כשנכנסנו ל'גיל שנתיים הנוראי', ואמה עומדת על שלה. היא התחילה ללכת לגן אז אני בונה על זמן עם אשתי בשישי בבוקר, ואת השקט מוצא בשעה של פלייסטיישן עם חברים פעם בשבועיים. גם כשיש שיחות ארוכות בטלפון אני גונב משחק פיפ"א, מזהה נגיעות של התמכרות. זה מפלט טוב".
שורה תחתונה: "אני מרגיש שהפכתי מגבר צעיר לאב, וזו משבצת מהממת להיות בה".
רקפת אריאלי, דיאטנית קלינית וספורט, המרכז לרפואת ספורט של בית החולים הדסה:
"מדד מסת הגוף (הבודק את היחס בין הגובה למשקל) של רז הוא 26, אשר מוגדר כעודף משקל. אך ברור שרז אינו סובל מעודף משקל, אלא בעל מבנה גוף שרירי, ומשקלו הגבוה נובע ממסת שריר גבוהה ולא ממסת שומן גבוהה. עם העלייה בגיל חלה ירידה טבעית במסת השריר, וכדי לשמור על מבנה גוף אתלטי עליו להמשיך לבצע אימונים גופניים, המאפשרים שמירה על מסת השריר.
"רז סובל מסוכרת מסוג 1, מחלה כרונית המופיעה לרוב בגיל צעיר. לרוב, לאנשים הסובלים מסוכרת יש מודעות גבוהה לתזונה כיוון שעליהם לדעת אילו מאכלים יאזנו את רמת הסוכר בגופם ואילו מאכלים יפרו את האיזון. לכן איזון הוא מילת המפתח. אין צורך להימנע משום דבר, אלא לאכול במינונים הנכונים כפי שרז נוהג.
"הרגלי האכילה של רז טובים, הוא מקפיד על אוכל ביתי וממעט באכילה בחוץ, בצריכת מזון מעובד, בצריכת ממתקים, חטיפים ואלכוהול. כמות הקפה שהוא צורך היא בגדר הנורמה, והוא מרבה בצריכת ירקות.
"אך ישנם כמה דברים שרצוי לשפר: אכילה ליד המקלדת אינה רצויה, שכן אוכלים בהיסח הדעת. אכילה צריכה להיעשות ליד השולחן, כאשר כל החושים מופנים לאכילה ואין פרסומות למזון על המסך ברקע. בנוסף, מוטב שיאכל בבוקר ארוחה מאוזנת, המכילה חלבון ופחמימות. זו לא חייבת להיות ארוחה גדולה, ניתן להסתפק בפרוסת לחם מלא עם גבינה או ביוגורט. מוטב שיגביר את צריכת הדגנים המלאים והקטניות (אורז מלא, לחם מלא, עדשים), מאכלים התורמים לאיזון רמות הסוכר. ההימנעות מפירות אינה מוצדקת. אמנם פירות מכילים בסוכר, אך בסוכר בריא הרבה יותר מבכל ממתק, גלידה וכדומה. לכן רצוי לשלבם בתפריט היומי, בין הארוחות. אולי כך הצורך במתוק יפחת.
"לפני אימון גופני ארוך בעצימות גבוהה יש לדאוג לתגבור של פחמימות. במהלך אימון מקור האנרגיה העיקרי של הגוף הוא פחמימות, ומשום כך עלול להתרחש מצב של ירידה משמעותית ברמות הסוכר בדם. דגני בוקר, בננה ותמרים הם חלופות נכונות יותר מאשר שתייה ממותקת. שתייה ממותקת מומלצת כאשר רמות הסוכר נמוכות מהמומלץ, כדי להעלות במהירות את רמותיו בדם".
צחי נחום, מומחה לפיזיולוגיה של המאמץ ברשת גו אקטיב:
"רז סוכרתי, וזו נקודה חשובה בכל הקשור לאימון גופני. רז צריך להיות עם היד על הדופק לגבי רמת הסוכר ולוודא שאינו מתחת ל־100 mg/dl לפני הפעילות, שכן יש חשש לירידת סוכר במהלך הפעילות שיכולה להוביל במקרים חמורים לאובדן הכרה. כדאי להימנע מפעילות גופנית בשעות הלילה, שכן יש חשש מירידה ברמת הסוכר (היפוגליקמיה) בזמן השינה. סוכרת דורשת הקפדה יתרה לגבי פעילות גופנית, אולם נמצא שפעילות גופנית עוזרת לאיזון רמת הסוכר ומאפשרת הפחתת השימוש באינסולין בזריקות או דרך משאבה.
"רז בגיל קריטי מבחינת תפקוד פיזיולוגי. בגיל 30־35 אנו נמצאים בשיא היכולת הפיזיולוגית, ומנקודה זו מתחילה רגרסיה, שמתבטאת בירידה בכוח ובסיבולת השרירים. הגוף שלנו הופך אט־אט לפחות סלחן. לכן טוב שהוא מתחיל את היום בפעילות גופנית. כן, גם הליכה עם הכלב זה נחשב ותורם לבריאות הכללית. השילוב בין ריצה וחיזוק שרירים באמצעות TRX הוא מושלם ומספק בהחלט. אימון כזה מאפשר לשלב מספר רב יותר של מרכיבי כושר ביחידת אימון אחת, ולאור זה שרבים מצליחים להגיע פעמיים־שלוש בשבוע, זהו האימון האידיאלי להם. רז הבין שלגיל משמעות בתפקוד הגוף ועשה את השינוי די מהר. כל הכבוד".
ד"ר מרינה לנדאו, רופאת עור:
"כפות הרגליים נפגעות לא פעם במחלת הסוכרת, ולכן חשוב שרז יקפיד על בדיקת שלמות העור בכפות הרגליים וישתמש בתכשירים דוגמת קרם למיסיל (לא דורש מרשם רופא) למניעת התפתחות פטרת כפות הרגליים והציפורניים. לרז יש עור בהיר וכדאי שיקפיד על שימוש במסנן קרינה באופן כללי, ובמיוחד בעת הפעילות הגופנית שלו בחוץ".
צביה זכריה, מנהלת בית ספר מעגלים לאימון והתפתחות אישית:
"ללא ספק לפני שנתיים, עם הולדתה של בתו אמה, השתנו לרז החיים. ניתן לראות שהאבהות, עם כל מה שהיא מביאה עימה, אתגרים, גילויים חדשים וסיפוק, יצרה אצל רז את מה שאנחנו מכנים 'אירוע משנה חיים'. לאירועים כאלה נלווים בדרך כלל לא מעט מתחים, קשיים ומהמורות, אבל בחייו של רז ניכר שהוא מנתב את הקשיים להתפתחות ואפילו מגדיל לעשות ולמצוא זמן לזוגיות שלו, למוזיקה ולהפוגה המבורכת שהיא מייצרת בחייו, ויותר מכל לגידול אמה הקטנה. מהתבוננות באורח חייו אין ספק שמודעות ואיזון הם שם המשחק וזה גם יהיה האתגר שלו במשך השנים, לשמר את הזמן האישי שהוא משקיע בבריאותו, בחברים ובמוזיקה, ביכולת לשמור על האמבטיות ושעת הסיפור עם אמה (שעם הזמן כמובן שיתחלפו בבילויים משותפים נוספים ומגוונים) ובכלל על הקשר המיוחד של אב־בת שהוא בונה באדיקות מוערכת, ולא נשכח את מערכת היחסים הזוגית החשובה עם אשתו.
"רז מודע מאוד לשינויים שעבר בשנים האחרונות, למעברים שבין להיות גבר צעיר וחופשי באופן יחסי לאבא בעל אחריות, למצב בריאותו העדין, לעומסי העבודה ולמצב המשפחתי הדורש התייחסות מתמדת. לגמרי לא מובנת מאליה הדרך שבה הוא מצליח להתפנות ולהשקיע בכל תחום בחייו ולא להזניח אף אחד מהם, זוהי בדיוק הדרך שיוצרת איזון בחיים שלו ושומרת עליו כאדם מסופק ומתפתח.
"המרחב שבו אני מזמינה את רז להשקיע הסתכלות נוספת ומחשבה הוא מרחב הקריירה. רז הוא אדם מוכשר ומלא אמביציה, הוא מקפיד שכל לקוחותיו יהיו מרוצים, שזה בהחלט מרשים, אך עם זאת ישנם ימים שבהם הוא ממשיך לעבוד לתוך הלילה ומהתיאור שלו את חייו ניתן לשמוע צלילים של פרפקציוניזם העלול לייצר עומסים רגשיים, ציפיות גבוהות שלא תמיד ניתן לממשן ועם השנים גם שחיקה. אני ממליצה לו לבדוק אם ניתן להפחית מעט את עומסי העבודה ולייצר מעט יותר שחרור וחופש". •
gayakoren@gmail.com