פרוטרום תעשיות בע"מ, אחת מ־10 החברות הגדולות בעולם בתחום הטעמים וחומרי הגלם הטבעיים, משקיעה 10 מיליון שקל באלגלו, סטארט־אפ ביוטכנולוגי בבעלות משותפת של קיבוץ עין־המפרץ והיזם בני מזרחי. אלגלו פיתחה תהליך לגידול, הפקה ועיבוד אצות בשיטות מתקדמות להפקת רכיבים נוגדי חמצן המיועדים לתעשיית המזון ותוספי התזונה.
פרוטרום רכשה 50% ממניות אלגלו, שפיתחת שיטה ייחודית בתחום המוגנת בפטנט. נוגדי החמצן מסייעים לשמירת בריאות הלב, מערכת החיסון ובריאות השלד. אורי יהודאי, נשיא ומנהל העסקים הראשי של פרוטרום, אמר כי יש לחברה תוכנית שאפתנית לרכישות ב־2016, כולל בתחום האצות. החברה מחזיקה במושב גילת בדרום מתקן לגידול אצות לצורכי תעשיית הקוסמטיקה, שמספק גם לאסתי לאודר.
יהודאי: "תחום המוצרים מבוססי האצות, המוערך במאות מיליוני דולרים, נהנה מקצב צמיחה דו־ספרתי, ואנו צופים כי הצמיחה המואצת תימשך בשנים הקרובות לאור מגמות הצרכנים למעבר למוצרים טבעיים ובריאים יותר. אלה מחייבים את חברות המזון, תוספי התזונה והקוסמטיקה לחדשנות בפיתוח חומרי גלם טבעיים. הפקת חומרי גלם טבעיים בשיטות ביו־טכנולוגיות היא הדור הבא בייצור ובפיתוח חומרי גלם טבעיים לתעשיות שבהן היא פועלת".
ההשקעה באלגלו היא חלק ממהלך אסטרטגי של פרוטרום לחיזוק מיצובה ומעמדה כספק עולמי של מוצרים טבעיים. מוצריה נמכרים ביותר מ־150 מדינות.