WhatsApp FaceBook send e mail
טרקלין דן פלוס | צילום: ...

ניפגש בטרקלין?

שישה טרקליני אירוח בנתב"ג מציעים פינוק ומרגוע — ואף שירות בידוק, דרכונים וצ'ק אין — הרחק מההמון הסואן • למי הם מיועדים, מה הם מציעים, וכמה זה יעלה לכם אם תרצו להשתמש בהם

דני שדה
01.02.16

טרקלין המלך דוד של אל על

 

איפה: בטרמינל 3, זרוע D

 

מי רשאי להיכנס: הכניסה מיועדת לנוסעי אל על שטסים במחלקות עסקים וראשונה, לחברי מועדון הנוסע המתמיד של אל על במעמד של טופ־פלטינה, פלטינה או זהב, ולחברי מועדון “המלך דוד” של אל על, המקנה הטבות שונות בשדה התעופה.

 

חברי מועדון הנוסע המתמיד במעמד טופ־פלטינה ופלטינה יכולים להיכנס גם אם הם טסים בחברות תעופה אחרות. יתרה מכך: הם יכולים להכניס איתם גם נוסעים נלווים על פי מכסה קבועה מראש, בהתאם למעמדם. לאחר שהם עוברים את המכסה השנתית המותרת להם, הם יכולים להביא אורחים תמורת תשלום של נקודות מועדון.

 

טרקלין המלך דוד של אל על | צילום: סיון פרג

 

מה יש שם: בטרקלין, שפועל מסביב לשעון למעט סופי שבוע וחגים (בהתאם לטיסות אל על), יש כיבוד ביום ובלילה — סלטים, ממרחים, מנה חמה (בדרך כלל מרק או פסטה), מאפים, פירות, משקאות קלים וחמים ויינות תוצרת הארץ. בימים אלה מסתיימים שיפוצים לקראת הכנסת חברת קייטרינג חדשה, “מזל טלה”, והפעלת מאפייה שבה יכינו לחמים מיוחדים ופוקצ’ות.

 

הטרקלין משתרע על שתי קומות ובקומה העליונה, הנקראת קומת הגלריה, יש פינות ישיבה נוספות, פינות עבודה, כורסאות עיסוי, מקלחות (כולל מגבות), חדר ספא וחדר לעישון סיגרים. הספא מנוהל על ידי ספא־שיזן של רשת טמרס, והטיפולים ללא תשלום לאורחי הטרקלין. בנוסף יש חדר נפרד ומשודרג המיועד רק לנוסעי מחלקה ראשונה.

 

ואם גם אני רוצה להיכנס: מצטערים, אי־אפשר.

 

 

טרקלין ארבל בנתב"ג | צילום: דני שדה

 

טרקליני דן

 

איפה: בטרמינל 3, בזרועות B ו־C

 

מי רשאי להיכנס: הטרקלינים, המנוהלים על ידי חברת המלונות דן, מיועדים לנוסעי מחלקות עסקים וראשונה בכל חברות התעופה, על פי הזמנה מראש של חברת התעופה שבה אתם נוסעים (את שובר הכניסה לטרקלין אתם מקבלים בעת הבידוק לטיסה). הכניסה מותרת גם לבעלי מעמד יוקרה במועדונים של חברות התעופה, וכן למי שיש לו הסדר דרך כרטיס האשראי (הסדר שהלך והצטמצם עם השנים — מכניסה ללא הגבלה בהתחלה, עד כניסה של פעם או פעמיים בשנה בלבד היום, תלוי בכרטיס). נוסע שנלווה לבעל כרטיס האשראי יכול להיכנס איתו בתשלום של כ־90 שקל.

 

מה יש שם: במועדים שאינם תקופות שיא אפשר לשבת בטרקלין וליהנות משקט ושלווה, לקרוא עיתונים יומיים ומגזינים וליהנות מכיבוד שכולל לחמים, סלטים, ממרחים, יוגורט וגרנולה, עוגיות ופירות, מנה חמה בצהריים (בדרך כלל מרק) וכן שתייה קרה וחמה. לא מכבר התקינו בשני המועדונים האלה גם מסכים המציגים את זמני ההמראה של הטיסות, ויש בהם גם מחשב ומדפסת.

 

טרקלין מצדה בנתב"ג | צילום: דני שדה

 

ואם גם אני רוצה להיכנס: זה יעלה לך 150 שקל.

 

 

טרקלין דן פלוס

 

איפה: בטרמינל 3, ליד בית הכנסת בסמוך לרחבת הדיוטי־פרי

 

טרקלין דן | צילום: דניאל לילה

 

מי רשאי להיכנס: הטרקלין, המנוהל גם הוא על ידי דן, מיועד לנוסעי מחלקות היוקרה של בריטיש איירווייס, ומשתמשים בו גם נוסעי מחלקות היוקרה של חברת יונייטד איירליינס בטיסת הלילה, והחל מחודש מאי גם הנוסעים של יונייטד איירליינס לסן־פרנסיסקו.

 

מה יש שם: זהו הטרקלין הכי חדש ומטופח ועם המזנון הכי עשיר בשדה התעופה. הוא מחולק לשני חדרים, שונים זה מזה בעיצוב ובשירות. בחדר הראשי השירות הוא עצמי, ובשני יש הגשה אישית. יש עיתונים יומיים ומגזינים, ובמשך היום מגישים סלט טרי, ירקות חתוכים, פירות, ממרחים, פלטות של גבינות, חלווה, לחמים טריים, דגני בוקר, משקאות קלים וגם חריפים.

 

ואם גם אני רוצה להיכנס: סליחה, אי־אפשר.

 

 

טרקלין דן | צילום: דניאל לילה

 

טרקלין ארבל של דן

 

איפה: בטרמינל 3, לפני בידוק המזוודות, ביקורת הדרכונים וחנויות הדיוטי־פרי.

 

מי רשאי להיכנס: כל מי שרוצה ויש לו כסף לשלם.

 

מה יש שם: הטרקלין מיועד בעיקר ליוצאים לחו”ל, אבל משתמשים בו גם כאלה שחוזרים. הוא פועל מסביב לשעון ומחולק לארבעה חדרים בגדלים שונים — קטן, בינוני וגדול. בגדול יכולים לשהות עד 20 איש. העיצוב שלו נאה, יש בו כורסאות נוחות, מגזינים, עיתונים וכיבוד — עוגיות, פלטות גבינות, פירות, לחמים, ירקות חתוכים, משקאות חריפים וכן משקאות קלים וחמים. יש אפשרות להזמין גם כריכים או אוכל מיוחד.

 

 

טרקלין מצדה של דן

 

איפה: בטרמינל 1, משמאל לכניסה לטרמינל

 

מי רשאי להיכנס: במשך שנים, עוד מהזמן שכולם טסו דרך טרמינל 1, מגיעים לכאן כל המי ומי שנוחתים בישראל. חלק גדול מהמשתמשים בטרקלין הם בעלי מטוסים פרטיים או נוסעים שמגיעים בטיסות פרטיות, שהטיסות שלהם יוצאות ומגיעות לטרמינל 1.

 

מה יש שם: בסוף שנת 2014 עבר הטרקלין רענון מלא. יש בו כיבוד כמו בטרקלין ארבל והוא פועל מסביב לשעון על פי הזמנות מראש. יש בו שני חדרים בגדלים שונים וחדר שלישי שבו פועלת מכונת שיקוף.

 

ואם גם אני רוצה להיכנס (לארבל ולמצדה): “שני הטרקלינים האלה מיועדים לאנשים שרוצים לקבל שירות אישי מאוד, ועלות הכניסה אליהם היא גבוהה, אבל כל אחד יכול להשתמש בשירותים שלהם דרך אחת מהחברות הפועלות בנמל בן גוריון ונותנות שירותי ליווי”, אומרת שני שיפרמן, מנהלת טרקליני האח”מים בנמל התעופה. אם נוציא לרגע מהרשימה ראשי ממשלות, נשיאים ומדינאים חשובים אחרים, וגם סלבריטאים בינלאומיים מפורסמים שמגיעים לישראל, למעשה הכסף הוא שיקבע אם תוכלו להיכנס אליהם ואיזה שירות תרצו לקבל בהם. שני הטרקלינים מנוהלים על ידי דן וחברת QAS.

 

שתי חברות מפעילות שירות ליווי מיוחד הכולל אירוח בטרקליני מצדה וארבל, וגובות סכום די דומה, בין שמדובר בכניסה לישראל או ביציאה ממנה. ביציאה השירות כולל שהייה בטרקלין, ארבל או מצדה, בידוק בטחוני, ביקורת דרכונים, רישום לטיסה ושליחת המזוודות, הכל מהטרקלין עצמו, ולאחר מכן הסעה ברכב יוקרה היישר לכבש המטוס. כלומר, מדלגים על חנויות הדיוטי־פרי, אלא אם הנוסע מתעקש להגיע לשם, ואז מעבירים אותו במסלול מקוצר או שלוקחים אותו במכונית היישר לדיוטי־פרי. בדרך כלל מדובר בנוסעי מטוסים וטיסות פרטיות שבאים זמן קצר לפני הטיסה ואינם מתעניינים מי יודע מה ברכישות בדיוטי. בחזרה יזכה הלקוח לקבלת פנים על כבש המטוס, יוסע לטרקלין מצדה (לא ארבל), ויעבור בו את ביקורת הדרכונים והמכס. חברת הליווי תדאג לאסוף עבורו את המזוודות בעת שהוא נח בטרקלין, ותוציא אותו אל המונית או אל מחוץ לשער היציאה מהטרמינל.

 

התענוג הזה יעלה 310 דולר לנוסע ראשון, ו־210 דולר לכל נוסע נוסף — לכיוון אחד. רוצים פינוק גם בהלוך וגם בחזור? תכפילו. למחירים אלה אנחנו, הישראלים, צריכים להוסיף מע”מ. תבלו.