• בעוד הסצנה התאילנדית בתל־אביב גועשת עם שתי מסעדות חדשות ומדוברות, החליטו החיפאים שגם להם מגיעה מסעדה עם מטעמי ממלכתו של מלך סיאם. לפני כמה חודשים צצה במתחם חוצות המפרץ "זוזה מאמא" ("צעירה לנצח", בשפת הרחוב), כדי להביא לאזור הקניות האפרפר של חיפה את הריחות והאקזוטיקה של תאילנד. למקום אחראים שי אראל, זוכה המיליון ב"הישרדות הפיליפינים" (עונה שלישית), ושותפו הכדורגלן בדימוס אלירן אלקיים. לשניים רשת מסעדות בשר "בשרלה", שהתחבבה לא רק על תושבי הצפון, ועכשיו החליטו לנסות כוחם בגורמה המוכר לכל ישראלי שנופש בבנגקוק או באיים ובחופים הקסומים.
כבר בכניסה תרגישו שאתם לא בחוצות המפרץ. העיצוב מבוסס על יערות הבמבוק הפראיים של תאילנד – וייבא מהם 1,000 מוטות במבוק קיוטו. גם התפריט משתדל להיות קרוב למקור. אראל ואלקיים הביאו טבחים מתאילנד, בהנהגת השף קוואן קמסינקוק. הטעם מותאם לישראל, ומפחית את החריפות.
התפריט מגוון מאוד. כדאי לנסות אחד מהמרקים המושקעים (33־58 שקל), כמו מרק אורז או טום יאם. באגף הנודלס לכו על "תאילנדי חריף אש" (63 שקל), מנה מצוינת המבוססת על אטריות ביצים. באגף האורז אל תחמיצו את "קוואסמן מרקט" (73 שקל) – חציל פריך מוקפץ עם פטריות, בצל ירוק ועוף ברוטב קרמל צ'ילי. וגם כיוון שאראל ואלקיים מבינים דבר או שניים בבשר ונהנים מאספקת בשר איכותי, נסו גם מנות שכוללות בקר.
בניגוד לתאילנדיות־עבריות מצויות, ב"זוזה מאמא" השקיעו במתוקים – מהטפיוקה המתבקשת ועד קינוחי בננה ("בננה לוטי" ו"קוקו בננה"). בצהריים (17:00־12:00) יש 15% הנחה על כל התפריט.
• זוזה מאמא, החרושת 10, חוצות המפרץ, חיפה. ראשון־שבת 12:00־13:00, 2707*