WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: AP

לייק ברגשות מעורבים

חושבים פעמיים לפני שאתם עושים לייק בפייסבוק לפוסט עצוב או מרגיז? הכירו את האימוג'ים החדשים שיצטרפו בקרוב לכפתור הוותיק ויאפשרו לנו להביע רגשות בצורה מדויקת יותר

שגיא כהן
25.02.16

תמיד הרגשתם שאתם לא מצליחים להביע את עצמכם בפייסבוק באמצעות כפתור הלייק? אם כן, תאהבו את החידוש הבא ברשת החברתית: אל כפתור הלייק הוותיק מצטרפים כפתורי תגובות רגשיות, שבאמצעותם תוכלו להגיב לפוסטים, לתמונות ולסרטונים בצורה מדויקת יותר.

 

ןעוט...

מדובר בחמש תגובות חדשות שמיוצגות על ידי חמש אנימציות של פרצופי אימוג'י: "מעולה" (לב), "חחח", "וואו", "עצוב" או "כועס". ואל דאגה — כפתורי הרגש החדשים מהווים רק הרחבה לכפתור הלייק, שימשיך להופיע כרגיל.

 

איך זה עובד? בטלפון הנייד: ודאו שיש לכם את הגרסה המעודכנת ביותר של אפליקציית פייסבוק. כשתלחצו לחיצה ארוכה על כפתור הלייק, יקפוץ פאנל עם כפתורי הרגש החדשים שמהם ניתן לבחור. גוללים בעזרת האצבע ובוחרים את התגובה המבוקשת. בגלישה מהמחשב האישי: פשוט מרחפים עם העכבר מעל כפתור הלייק כדי להקפיץ את פאנל הרגשות.

 

בפייסבוק הבינו שהלייק ששימש אותנו לאורך השנים כבר לא מספיק — אנחנו עושים לייק לפוסט מצחיק או מעניין, משמח או עצוב, מרגש או מכעיס — כך שהוא לא תמיד מצליח לבטא את התחושות שלנו. "אנשים משתפים דברים בפייסבוק שעושים אותם עצובים וגם שמחים", אומרת ל"ידיעות אחרונות" סמי קרוג, מנהלת מוצר בפייסבוק. "קיבלנו תגובות מאנשים שהם רוצים דרכים אותנטיות יותר להגיב".

 

האימוג'ים החדשים

 

בחודשים האחרונים בחנה פייסבוק את תגובות הרגש החדשות ב־7 מדינות כדי לנסות לשפר את המוצר ולהפיק מסקנות. ואכן, התגלו כמה דברים מעניינים: קרוג מגלה, למשל, שהתברר כי התגובה הפופולרית ביותר עד כה היא "מעולה" (ציור של לב). בנוסף, בחברה התאמצו מאוד שהתגובות יהיו אוניברסליות — ברורות לכל התרבויות ובכל המדינות. קרוג מספרת כי במקור נכלל ברשימה גם פרצוף "יאי!", אך הוא הוסר בסופו של דבר. "ראינו שהשימוש בתגובה הזו היה מאוד נמוך", היא מסבירה. "בדקנו והבנו שהתגובה אינה מובנת באופן אוניברסלי, אז החלטנו להסיר אותה".

 

קרוג אומרת גם כי מייסד פייסבוק, מארק צוקרברג, חשש בתחילה שהתגובות החדשות יהפכו את חוויית השימוש ברשת החברתית למסובכת יותר, ולכן היה חשוב לוודא שמדובר בשינוי יעיל ופשוט לשימוש. כרגע התוצאות נראות מבטיחות: במדינות שבהן נבדקו פרצופי התגובה החדשים, השימוש בהם הוכפל בתוך כמה חודשים.