WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: אסף לוי

ויוה מקסיקו

טקילה אורגנית ומשובחת הגיעה ממקסיקו. חוטינר טעם והתאהב

טל חוטינר
13.03.16

איזה יופי של טקילה הגיעה לארץ, היישר מאסיינדה (אחוזה) שבשדות חאליסקו במקסיקו. נא להכיר: קאזה נובל טקילה.

 

הטקילה הוא משקה אלכוהולי המיוצר במקסיקו, ובבסיסו הליבה של צמח האגבה המדברי.

 

הטקילה שהגיעה לארץ היא גם משובחת במיוחד וגם מוגדרת אורגנית, ומגיעה בשלוש גרסאות יישון שונות, שכולן מכילות 100% מצמח האגבה הכחולה, ללא התערבות של מזרזי תסיסה אחרים כמו קני סוכר או מולסה.

 

בית קאזה נובל שוכן באסיינדה, כלומר בית אחוזה, מוקף בשדות באזור חאליסקו הידוע כאזור ייצור הטקילה במקסיקו.

 

קאזה נובל הוא יצרן קטן יחסית שניתן לעקוב אחר שורשיו עד שנת 1776, אז התחיל בייצור המשקה. סביב האחוזה נטועים שטחים עצומים של אגבה כחולה, המכילים בסביבות מיליון צמחים. בתהליך הייצור מבשלים את ליבת צמח האגבה בתנורי אבן מסורתיים, ובעזרת קיטור מפיקים מהצמח את הסוכר. הליבות נטחנות ומותססות, ולאחר מכן מזוקקות שלוש פעמים בשלושה דודי זיקוק מסורתיים מנחושת. אגב, מי שהתאהב בטקילה ואף נכנס שותף במזקקה והפך לפרזנטור שלה, הוא לא אחר מהגיטריסט האגדי קרלוס סנטאנה שגם אמור להגיע הקיץ לארץ, לפי מקורות זרים.

 

לקאזה נובה שלוש גרסאות:

 

קאזה נובל קריסטלטקילה לבנה צלולה ושקופה. בזכות חומר הגלם הטוב והזיקוק המשובח מרגישים כאן עד כמה החומר נקי וטוב. לטקילה ניחוחות הדריים רעננים וקריספיים יחד עם קצת ניחוחות מתקתקים של דבש וטעם אדמתי. יופי של דרינק. 278 שקל לבקבוק של 700 מ"ל.

 

קאזה נובלה רפוסאדו בתרגום חופשי "טקילה שנחה". הטקילה מיוצרת מאגבות בנות 10-14 שנים, שלאחר הזיקוק "נחה" שנה שלמה בחביות אלון צרפתיות לבנות בגדלים משתנים (כדי לגוון בהשפעת העץ על הנוזל). יופי של ניחוחות רעננים ולימוניים יחד עם משהו ירקרק ומתקתק שמזכיר וניל ואפילו קפה. 320 שקל, 700 מ"ל.

 

קאזה נובל אנייחו פה כבר מדובר בטקילה כבדה שמזכירה בסגנון הניחוחות והטעמים שלה קוניאק ישן או וויסקי טוב. הטקילה מיושנת בדיוק שנתיים בחביות לבנות צרפתיות המעניקות לה טעמים וניחוחות כמו של עוגת פירות, עם וניל, קרמל ומשהו קצת קלוי. כוס כזאת צריך ללגום לאט, אפשר גם על קרח. 362 שקל, 700 מ"ל.