מה צריך? ל־20 יחידות
• 3 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים וקלופים או 3 בטטות גדולות, מבושלות וקלופות
• 1 כפית שטוחה של מלח
• מעט פלפל שחור
• 1/2 כפית אבקת שום
• 1 כפית שטוחה אורגנו/בזיליקום יבש
• 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
• 50 גרם גבינה בולגרית מגוררת
• 4 כפות קמח תופח
לציפוי:
• 1 ביצה טרופה
• פירורי לחם
מה עושים?
בקערה מועכים את תפוחי האדמה או הבטטות ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים כדורים בעזרת כפות הידיים, טובלים את הכדורים בקערית עם ביצה טרופה ואחר כך בקערית עם פירורי לחם. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן, אופים בחום של 180 מעלות במשך 25 דקות.
(באדיבות המתכונאית אינס שילת ינאי ממועצת החלב)
ערכים תזונתיים ליחידה (באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ולדיאטה בשירותי בריאות כללית, מחוז מרכז): 55 קלוריות, 3.3 גרם חלבון, 3.6 גרם שומן, 5.6 גרם פחמימות ו־0.3 גרם סיבים.