WhatsApp FaceBook send e mail
דנה קופל

סוגר שולחן

השף עומר מילר הודיע במפתיע: מסעדת "שולחן" שבבעלותו בשדרות רוטשילד בתל אביב תנעל את הדלתות • המנה האחרונה תוגש כבר מחר • בתעשיית האוכל מנסים להבין מה עומד מאחורי ההודעה הבהולה, זמן קצר לאחר השיפוץ היקר שערך מילר במקום

דני ספקטור
04.04.16

הביצה-שניצל, "סוכריות" הדלעת והשווארמה לוקוס ייאלצו למצוא בקרוב בית חדש: השף עומר מילר סוגר באופן מיידי את "שולחן", המסעדה שלו בשדרות רוטשילד בתל־אביב.

 

מילר (35), נחשב לאחד השפים המצליחים והבולטים בתעשיית האוכל הישראלית. הוא גם מנהל חשבון אינסטגרם פעיל, מתקשר עם הגולשים והסועדים וסומן כסיפור הצלחה כבר בגיל צעיר.

 

הסגירה של "שולחן" מגיעה בהפתעה גמורה עבור רבים בתחום הקולינרי, שכן רק לפני מספר חודשים נערך בה שיפוץ משמעותי, בעלות כספית גבוהה מאוד. גם בימים האחרונים העלה מילר לרשת תמונות מהמסעדה, ושידר עסקים כרגיל.

 

אלא שאתמול נפל דבר. "שותפי ואני קיבלנו הצעה עסקית שלא יכולנו לסרב לה", בישר מילר, והודיע ש"שולחן" תחדל לפעול כבר מחר. "עורכי הדין שלי אוסרים עלי להכריז דברים בטרם עת, אז אומר שהפרידה משולחן היא צעד לקראת גל חדש שישטוף את הלב כמו במסיבה מרגשת".

 

בינתיים מסרב מילר לפרט על תוכניותיו להמשך. "אני לא יודע אם החלטתי נכון או לא, ומה צופן בחובו העתיד המסתורי".

 

"שולחן" נפתחה לפני ארבע שנים וחצי על ידי מילר ושותפיו איתי ספיבק וסטיבן לובל, הציעה לסועדים מטבח יצירתי ועדכני, ובעיקר צעיר ומשוחרר יותר מהמסעדה הגדולה של מילר, "חדר אוכל". התפריט במקום כלל את מנת הדגל — "ביצה שניצל", של ביצה מטוגנת בבלילת לחם, סלטים שונים, פירות ים ועסקיות במחירים משתלמים לאנשי העסקים שעבדו באזור. מילר ימשיך עם "חדר אוכל" ועם קייטרינג "בזאר", שם היה אחראי להרכבת הקו הקולינארי.

 

"שולחן" לא לבד: מסעדתו של מילר היא האחרונה, בינתיים, בגל הסגירות של מסעדות תל־אביביות. מלבד "קורדליה" של השף ניר צוק, נסגרו גם "טאפאס אחד העם" של השף יונתן רושפלד, מסעדת "אדורה", "ברטי" ורבות נוספות.

 

"הם קיבלו לאחרונה ביקורת לא טובה, שגרמה לחלק מהאנשים לא להגיע לשם", מספר מקורב למילר. "חוץ מזה, חלק מהשותפים שם לא היו ביחסים טובים כבר תקופה ארוכה וכנראה שקרה משהו שגרם להם עכשיו לשבור את הכלים. יכול להיות שהמסעדה הרוויחה פחות מפעם, ומספיק חודש אחד שבו מרוויחים פחות כדי להכנס לסחרור. עומר מאד מוכשר, הוא יתאושש מזה וימציא את עצמו מחדש. אני יודע שהוא כבר מתכנן מסעדה חדשה במקום אחר, וחוץ מזה יש לו את התוכניות בטלוויזיה והקייטרינג. הוא יהיה בסדר, והביצה שניצל תמצא את מקומה במקום אחר".