WhatsApp FaceBook send e mail
השף יואב בר במסעדת בארקו...

קציצת מדרגה

השף יואב בר יצא עם כתבתנו למשימה לא פשוטה: למצוא את ההמבורגרים הכי טובים בארץ • אחרי שאכל בלא פחות מ־40 מסעדות וטעם שלל מנות מקוריות הוא מציג את העשירייה הפותחת

איריס ליפשיץ־קליגר
10.04.16

אם אתם צמחונים או טבעונים, תעברו לעמוד הבא. הכתבה הזו מיועדת לחובבי הבשר, קרניבורים אמיתיים, כאלה שמתרגשים למראה סטייק נוטף דם או המבורגר עסיסי שנעשה מהנתחים הכי מובחרים שיש לקצב להציע. אנשים כמו השף יואב בר, הבעלים של מיזם Chef To Go, חובב אכילה ולא רק בישול, מודה שהמבורגר משובח "יכול לגרום לעונג עד כדי דמעות".

הסוד של המבורגר טוב טמון בראש ובראשונה באיכות הבשר. "זה מתחיל בנתחים של בשר טרי איכותי – סינטה, שייטל, וייסברטן, אנטרקוט או פילה - שטופלו בידי קצב שמבין עניין, ועוברים טחינה עבה או נקצצים גס, מה שמשאיר את הקציצה עסיסית", מסביר בר.

בשנים האחרונות נפתחו בארץ מסעדות רבות שההמבורגר הוא מנת הדגל שלהן. כדי לגלות איפה אפשר למצוא את ההמבורגרים הטובים ביותר, שהם הרבה יותר מסתם קציצת בשר בתוך לחמניה, יצאנו עם השף בר לסיור קולינרי מעמיק ב־41 המבורגריות ומסעדות בשר ברחבי הארץ. בדקנו לא רק את הטעם של קציצת ההמבורגר עצמה אלא גם את צורת ההגשה, את התוספות ששידרגו את המנה ואת המקוריות שלה. בסיומו של המסע בחרנו את 10 מנות ההמבורגרים הטובות ביותר לטעמנו. הרשימה לפניכם.

 

מיט בר, תל־אביב: מקום ראשון במצעד

 

"חוויה אמיתית, אם כי המחיר לא זול. מנת ההמבורגר המיוחדת והאיכותית ביותר, שללא ספק הובילה בגדול, היא המבורגר העשוי מנתחי אנטרקוט איכותי טחון ברוטב יין עשיר ומח עצם. אך היא אינה מאפילה על ההמבורגר הקלאסי - קציצה מבית מדרשו של קצב שלא מתפשר על איכות".

 

* מיט בר, שדרות חן 52, תל־אביב 

* מחירים: 72 שקל להמבורגר קלאסי (250 גרם), 82 שקל להמבורגר יין (300 גרם, מגיע בלי לחמנייה)

 

 

מיט בר, תל-אביב. חוויה אמיתית | צילום: יובל חן

 

 

פופינה, תל־אביב: געגועים לסבתא סעדה

 

"טעמתי כאן שתי מנות. הראשונה: המבורגר תבשיל צלעות בקר בבישול ארוך עם יין אדום וירקות שורש, המוגש על לחמנייה קטנה מאודה בתוספת חרדל ובצל סגול מוחמץ. תעצמו את העיניים, תנו ביס - ותנסו שלא לבכות. אני הזלתי דמעה של אושר וגעגוע לסבתא שלי, סעדה פינטו ז"ל, שתמיד הייתה שומרת לי את הציר המצומצם של תבשילי הבשר שלה, עם טעמים של עוד. המנה המומלצת השנייה היא המבורגר שרימפס מתובל בגרירת לימון, עירית וצ'ילי אדום. הקציצה עוברת אידוי ולאחר מכן נצרבת על הפלנצ'ה ומוגשת עם איולי יוזו ('אתרוג יפני') וצ'יפס בטטה. מי שרוצה להרגיש בחו"ל לשעתיים, זה המקום וזו המנה".

 

* פופינה, אחד העם 3, תל־אביב

 

* מחירים: 72 שקל להמבורגר תבשיל צלעות בקר (שתי לחמניות שבכל אחת מהן קציצה של 50 גרם), 74 שקל להמבורגר שרימפס (100 גרם).

 

 

מו ומו, רחובות. כבוד לבשר | צילום: צביקה טישלר

 

 

סינטה בר, חיפה: טעים אש

"ההמבורגר של סינטה בר היה שווה את הנסיעה צפונה. המסעדה מזמינה מאוד, המקום מלא בסועדים, ולמרות שהמנה חסרת מעוף מבחינת ההגשה, הקציצה עשויה מבשר איכותי עם טעם של יישון, כך שאין צורך ביותר מדי תוספות שרק יכולות להרוס המבורגר כזה. אם תשאלו אותי איזה המבורגר הייתי לוקח איתי לאי בודד, אז זו התשובה. פשוט טעים אש. האמת? הופתעתי לטובה".

 

* סינטה בר, שדרות מוריה 127, חיפה

 

* מחיר: 72 שקל (בארוחה עסקית)

 

 

קניבר בחיפה. תוספות חלומיות | צילום: גיל נחושתן

 

 

M25/מיט מרקט, תל־אביב: חלה במקום לחמנייה

 

"ההמבורגר הכי עסיסי שטעמתי לאורך כל הבדיקה. טעים, איכותי ולא מתחכם. למרות הדחיסות של הבשר, מרגישים שהושקעה כאן מחשבה בביצוע. 220 גרם בקר מחלקים של פַלְדָה, אונטריב ו־30% שומן בקר איכותי, עם ארומה טיפוסית של בשר שעבר יישון. מה שעוד יפה ומקורי במנה הזאת היא הלחמנייה: לא לחמנייה רגילה אלא סוג של חלה קלועה וטרייה שמגיעה מהדוכן הצמוד למסעדה שבלב שוק הכרמל. ההמבורגר מוגש עם חסה קצוצה ופרוסת עגבנייה על נייר פרגמנט חום, צורת הגשה שמתאימה לאווירת השוק. מעבר לכך אין תוספות במנה עצמה, אך היא מוגשת עם תפוח אדמה אפוי בצד וחצי בצל חרוך".

 

* M25, מיטמרקט, שוק הכרמל, תל־אביב

 

* מחיר: 52 שקל (220 גרם)

 

 

 

מסעדת ג'וז ודניאל | צילום: דנה קופל

 

קניבר, חיפה: טעם של פעם

 

"מדובר במוסד ותיק ששומר על רמה טובה לאורך שנים ויכול להתגאות בהמבורגרים המשובחים שלו, בדומה לאלה המוגשים בפורט 19 בתל־אביב (מול הסביח של "הקוסם"). המנה שאהבתי כאן במיוחד היא קניבורגר - המבורגר קלאסי מתערובת של נתחים מובחרים עם כל התוספות שהייתם חולמים עליהן, כמו חזה אווז, צ'דר וביצה. רוצים לאכול המבורגר ולא להתאכזב אף פעם? זה המקום"

 

* קניבר, שדרות מוריה 110, חיפה

 

* המחיר: 47 שקל לקניבורגר 230 גר' + 19 שקל עבור כל התוספות.

 

 

יומנגוס | צילום: צביקה טישלר

 

מיטבול, ראשל"צ: הגודל כן קובע

 

"למרות שהמנה המנצחת של מיטבול היא 'טריפל בורגר מטורףףף' (בחיי שככה זה רשום בתפריט!), ולמרות שיש להם בהיכל התהילה המבורגר שגודלו בין 1,500 גרם ל־2,600 גרם (הכי גדול שהוזמן עד היום), אני הייתי צנוע יותר ובחרתי את מנת ה־250 גרם - המבורגר צ׳יפוטלה מעושן עם חזה אווז, פטריות וביצת עין. חמיצות הצ'יפוטלה (פלפל מעושן) והטעם המעושן הם שעושים את ההבדל ונותנים אקסטרה תיבול והרבה עניין".

 

* Meat ball גריל בורגר, דרך המכבים 8, ראשון־לציון

 

* המחיר: 59 שקל למנת המבורגר (250 גרם). תוספת של 15 שקל לאווז מעושן, 13 שקל לבצל ופטריות, 7 שקלים לביצת עין

 

 

מיטבול ראשל"צ | צילום: צביקה טישלר

 

יומנגס, צומת רופין: תתכוננו לעמוד בתור

 

"המבורגר עסיסי, נוטף שומן וטעים להפליא. הקונספט הוא שמונה סוגי המבורגרים עם תוספות שונות שנטחנות עם הבשר או מוחדרות לאחר הטחינה. למשל: ההמבורגר הצרפתי, עם כבד אווז בתוכו ושמן כמהין, חרדל וריבת בצל, או המבורגר איטלקי עם גבינת פרובולונה ובייקון, והכל מגיע עם המון צ'יפס בצד ובתוך שלולית שמן קטנה. זה בעיקר מקום של צעירים ומשפחות שגרות באזור, כך שהאווירה מאוד רעשנית ושמחה. לא ניתן להזמין כאן מקום מראש, אז קחו בחשבון שבסופי שבוע משתרך תור של 5־4 מטרים והביקוש לא נגמר. המלצרים נחמדים ותמיד נעים להגיע".

 

* יומנגס, צומת רופין (יש סניף נוסף בכפר־סבא)

 

* המחיר: 56 שקל למנת המבורגר (220 גרם). תוספת גבינת פרובלונה: 12 שקל. תוספת בייקון: עוד 12 שקל

 

 

 

מיט מרקט | צילום: יובל חן

 

מו ומו, רחובות: מהקצב ישר לצלחת

 

"'מו ומו' היא שילוב של קצבייה, שהוקמה לפני 30 שנה, ושל מסעדת בשרים, שפועלת כבר 20 שנה. השם של המקום אולי קצת מוזר, אבל להמבורגר שמגישים כאן יש טעם אלוהי. מדובר בנתח בשר משובח שעבר טחינה גסה עד כדי תחושה של קיצוץ ידני בסכין. הקציצה העסיסית מתובלת בעדינות ועם יראת כבוד לבשר, ועם כל ביס אתם עפים לעננים. התוספות שנבחרו - בצל מטוגן, אמנטל, ביצת עין, בייקון ותפוח אדמה חתוך לקוביות עם הקליפה - משלימות את החגיגה. המסעדה נמצאת בקומה השנייה מעל הרחוב הראשי, כך שמרגישים במרכז העניינים ובאותו זמן גם כמו על אי בודד".

 

* מו ומו אטליז מסעדה, הרצל 177, רחובות

 

* המחיר: 62 שקל למנת המבורגר הבית (250 גרם). תוספת ראשונה חינם, על כל תוספת מעבר לכך תשלמו 9 שקל

 

באקרו, רעננה: מעושן שחבל על הזמן

 

"מסעדת באקארו (Buckaroo) מתמחה בעישון בשרים במעשנה הממוקמת בתוך המטבח. אחת ממנות הדגל היא ה־Cow Burger – המבורגר מעושן מנתח של בשר טרי הנטחן למנות מצומצמות בכל יום ונצלה במעשנה על גחלים של עצי הדר. כמי שמאוד אוהב בשר שנצלה בטמפרטורה נמוכה הייתי חייב לטעום את המנה הזו – והתמכרתי. הקציצה עסיסית והטעם מיוחד ושופע ארומה. חוויה אמיתית. אתם בטח שואלים: ומה עם התוספות? אז זהו, שלא צריך שום תוספת. זה מושלם בדיוק כמו שזה".

 

* באקארו, זרחין 13, אזור התעשייה רעננה

 

* המחיר: 69 שקל להמבורגר מעושן (250 גרם). המחיר כולל שתייה, מנה ראשונה ותוספת חמה

 

ג'וז ודניאל, בני־ציון: המבורגר באווירה כפרית

 

"מסעדה כפרית הנמצאת בנקודה הגבוהה ביותר במושב בני־ציון ומשקיפה על האזור הכי ירוק בשרון. תמיד מלא כאן עד אפס מקום. טעמנו מנת המבורגר קלאסי באווירה סופר כפרית. היה פשוט וטעים כל כך, עד שביקשתי להיכנס למטבח בשיא הלחץ כדי לחבק את שניר אנג־סלע, השף הכי עסוק במזרח התיכון".

 

* ג'וז ודניאל, רחוב אנשי בראשית (ליד מגדל המים), בני־ציון

 

* המחיר: 72 שקל (220 גרם)