WhatsApp FaceBook send e mail

גאיה ורז יוצאים לאכול

כדורגלנים, דוגמניות, שף יפני וסושי שעומד בסטנדרט הכי גבוה שיש • ביקור זוגי ב־Tyo הטרנדית והלוהטת

גאיה קורן ורז שכניק
06.06.16

היא:

 

מזמן לא יצאתי עם רז. הוא היה עסוק בענייניו, אני הייתי עסוקה בעצמי, כרגיל. פתאום הוא מסמס. בואי נצא - הוא כותב לי, שמעתי שיש מסעדה סופר־טרנדית שנקראת Tyo בתל־אביב. אני מכירה את המסעדה. עשיתי בה כמה דייטים, יש בה אווירה אפלולית סקסית מגניבה. "תאסוף אותי?" שאלתי. "ברור", הוא ענה. זה לא היה כזה ברור. בזמן האחרון אני נופלת על גברים שהם לא גברים. בצהריים ישבתי עם אדם מרשים ומרתק וכשהחשבון הגיע הוא נתן לי לשלם.

 

 

 

Tyo היא מסעדה יפנית לא זולה אבל מרתקת. האוכל טעים להפליא, המוזיקה מעולה והתאורה עושה את ההבדל בין סתם דייט, להיי תראו הנה מיכל אנסקי יושבת מולנו. לידי ישבה דוגמנית שהזמינה סלט חסה וגברבר שאכל לה מהצלחת. כשהגיע החשבון הם התחלקו חצי־חצי. התעצבתי בשבילה.

 

הדוגמנית והדוגמן אכלו אוסטקה קאנסאי (59 שקל), שהם אורז קראנצ'י שעליו טונה מתובלת, והתקנאתי בהם. הזמנתי גם כדי להרגיש דוגמנית. היה פראדה. המשכתי עם שיפוד יאקיטורי בלק קוד (36 שקל), דג בלק קוד במרינדה שהיה עסיסי במיוחד, ואז הגיע מגש סושי ואחריו עוד אחד ואיזה צ'ייסר ואיבדתי את זה. הדוגמנית הביטה בנו בשעמום, הדוגמן הביט בקנאה, ואני הבטתי על הברמן וביקשתי חשבון.

 

הוא:

 

הרבה סושי שחה בים מאז שטקאמרו הניפה את דגל יפן בישראל ולימדה אותנו מהי טמפורה. היום גם ילדי שלום כיתה א' יודעים לומר מה זה ווסאבי ותביא בבקשה עוד ג'ינג'ר, שלא לדבר על הצ'ופסטיקס, אביזר הכרחי במערך התל־אביבי הבסיסי. ולכן, כשנהרו השמועות החזקות על Tyo כמקום הטרנדי בעיר שפורקה לה על ידי הרכבת הקלה, קשה היה שלא לתהות. עוד סושי? זה מה שחסר פה.

 

אז מתברר שזו לא עוד סושייה מהזן הקלקרי שפשט ברחובות אלא כזו הנאמנה לקודים האיכותיים שנולדו ביפן ואפילו מעסיקה שף יפני שמתווה דרך, בניגוד לרוב המסעדות בז'אנר שנשענות על הובלה תאילנדית. Tyo מציעה רולים ברמה גבוהה אבל לא מתחכמים מדי, לא מתפזרים לאזורים מגוחכים של תוספות ביזאריות ובהחלט אסתטיים ומרשימים. הרול שנקרא ספייסי טורו סלמון (72 שקל) הורכב מחומרי הגלם המוכרים אבל היה בטעם שמיימי. גאיה הציצה לשכנים, כהרגלה, וגילתה אצלם בצלחת את מנת האוסאקה קאנסאי. "אני רוצה כזה", התחנחנה לברמן שהזמין מיד. האמת? יש צדק בריגול תעשייתי.

 

כל שאר המנות בהחלט עמדו ברף העליון, כולל סלט האצות והאבוקדו (56 שקל) והטטאקי לוקוס (64 שקל) שניחן בטעמי ים עזים וחושניים. Tyo ידועה כמקום לדייטים ראשונים ובצדק. הבר במרכז משחרר גם קרחונים קשיחים. בערב נתון תמצאו פה אנשי עסקים, סלבס וכדורגלנים, ערבוב של תל־אביבים עם הערים השכנות, בחורים בג'ינסים, זיפים וחולצות מכופתרות עד המרפק, מדיפים אפטר שייב חזק, לצד דוגמניות שבדיוק נחתו עכשיו מסלובקיה לקמפיין הבא ומגיעות להתפרע על סשימי.

 

המוזיקה עלתה לווליום גבוה אחרי השעה 22:00 וגאיה עצמה עין כשהצצתי בשידור הכדורסל מהפלייאוף. בסופו של דבר, שנינו ניצחנו.

 

מסעדת Tyo, מונטיפיורי 7, תל־אביב, טלפון: 03-9300333