כדורי גבינה מתוקים
מתכון שעבר מסבתי לאמי, שהייתה מאלופי הכדורים העגולים השווים בגודלם וכולנו חיכינו להם בשקיקה בארוחת שבועות.
שימו לב: חשוב להכין את התערובת כשעתיים מראש ולשמור במקרר כדי שתתקשה.
החומרים הדרושים:
(ל־6 מנות)
250 גרם גבינה לבנה "טוב טעם" (או גבינה לבנה 5%, שהונחה במסננת במשך שעתיים, להגרת הנוזלים)
1 ביצה, טרופה
2 כפות סולת
2 כפות קמח
1 כפית סוכר
קורט מלח
100 גרם צימוקים
להגשה:
4 כפות סוכר
2 כפיות קינמון טחון
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל החומרים, חוץ מהצימוקים, ומשהים במקרר במשך שעתיים.
2. בסיר גדול מרתיחים מים עם מעט מלח.
3. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ. במרכז כל כדור מבליעים כמה צימוקים.
4. כשהמים רותחים מחליקים אליהם את הכדורים ומביאים לרתיחה בשנית.
5. מנמיכים להבה ומבשלים במשך כ־15 דקות, עד שהכדורים צפים.
6. מוציאים מהמים בכף מחוררת ומסננים.
7. מערבבים את הסוכר והקינמון ובוזקים על הכדורים. מגישים חם.
עוגת גבינה בציפוי קצפת
קלה להכנה וטעימה־טעימה.
החומרים הדרושים:
לעוגה:
3 גביעי גבינה לבנה 5%
4 כפות קורנפלור
1 גביע שמנת חמוצה
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
5 ביצים, מופרדות
1 כוס סוכר
לציפוי:
1 מכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1. משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ ומחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. בקערה גדולה, מערבלים במיקסר בהדרגה את הגבינה, הקורנפלור, השמנת החמוצה, אבקת הפודינג והחלמונים.
3. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה.
4. בעזרת כף, מבליעים את הקצף בעדינות בתערובת הגבינה.
4. מעבירים לתבנית ואופים במשך כ־50 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. מצננים.
5. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה ומושחים על העוגה הקרה.