האם עדי צים מכר מניות של אס.אר אקורד כשנחקר בחשד להונאת הענק שנחשפה אתמול? לפי דיווחים של החברה, העוסקת במתן אשראי חוץ־בנקאי וניכיון צ'קים, 12 יום לפני שהחקירה הפכה לגלויה מכר צים, בעל השליטה, מניות בשורת עסקאות מחוץ לבורסה. ברשות ניירות ערך יבחנו אם צים היה מעורב בחקירה או ידע עליה כשמכר את המניות, ובכך ביצע מסחר כשבידו מידע פנים, ועבר על חוקי ניירות ערך.
צים ביצע כמה פעולות מכירה של המניות, מחוץ לבורסה וכן במסגרת המסחר. הוא מכר כ־751 אלף מניות עבור 18.31 שקל למניה, ובסך הכל, תמורת כ־13.75 מיליון שקל לפני מס. העסקה בוצעה בשער שהיה נמוך משער המניה בבורסה, כך שצים מכר את המניות בהנחה. בנוסף נתן לקונים, ששמם לא נחשף, אופציות לרכוש ממנו מניות נוספות בהמשך השנה.
צים חזר לבורסה כשנתיים אחרי שמכר את כמעט חינם (תחת צים שיווק) עם אחיו רני ליינות ביתן. הוא יצק את פעילות ההלוואות החוץ־בנקאיות וניכיון הצ'קים לאס.אר אקורד, שהייתה אז שלד בורסאי (חברה שמניותיה נסחרות ופעילותה נמכרה/הופסקה) בשליטת חברת גרינסטון. צים מחזיק כ־82% ממניות החברה.
העבר של חברת אס.אר אקורד נחשב למפואר אך עם כתם עסקי גדול. היא הוקמה על חורבותיה של קבוצת עסקים מהבולטות בארץ בעבר, שרם־פודים־קלנר, שקרסה בסוף העשור הקודם ברעש גדול ועם חובות עתק. יאיר פודים, אז צלע מרכזית בקבוצה, הוא כיום יו"ר אס.אר אקורד.
חלק מהמניות שמכר צים הן מניות חסומות שהוחזקו על ידו. אלה מניות שקיבל עם הכנסת פעילותו הפיננסית הנוכחית לתוך השלד הבורסאי, ועד שחרור החסימה, שיחול באמצע יולי, לא ניתן לבצע בהן כל פעילות. המשמעות לרוכשי המניות היא כי אלה לא יכלו אתמול "להיפטר" מחלק מהאחזקה, ולפיכך ספגו עליהן הפסד "על הנייר" של יותר מ־50%.
על פי נתוני אס.אר אקורד לרבעון הראשון, מאגר הלקוחות (בעלי העסקים) והחייבים (כותבי הצ'קים) שלה מנה כ־19 אלף איש ממגוון ענפים. במצגת לשוק ההון מדגישה החברה כי היא "פועלת עם יועצים משפטיים, קצין ציות, ויועצים חיצוניים בתחום איסור הלבנת הון".
בסוף הרבעון הראשון של השנה עמדו ההכנסות מעמלות של אס.אר אקורד על 16.1 מיליון שקל, ויתרת תיק האשראי ללקוחות על כ־258 מיליון שקל. החברה, שהרוויחה 12 מיליון שקל ברבעון וכ־34.5 מיליון ב־2015, חילקה במארס האחרון לבעלי המניות - ובראשם צים, דיבידנד של 10 מיליון שקל לפני מס.
תגובתו של צים לא התקבלה עד סגירת הגיליון.