WhatsApp FaceBook send e mail
נועם פריסמן

תל-אביב: נשנוש על השדרה

תהל בלומנפלד
11.07.16

• שדרות בן־גוריון בתל־אביב הן מיקום מושלם לבתי אוכל שמאפשרים תצפית אל הרחוב. רוכבי אופניים, רצים וסתם בליינים גודשים את שבילי השדרה, והאוכל נהיה פתאום הרבה יותר מעניין אגב התצפית.

 

מסעדת "השדרה פאן פוד" בניצוחם של השפים ניצן רז ואלדד ששון, שנפתחה ממש לא מזמן באחת הפינות האסטרטגיות של השדרה, מאפשרת חוויה שכזו, עם בר ארוך שפונה אל הרחוב, כשבין הסועדים והחוץ לא מפריד דבר. את האוכל שהם מגישים מגדירים השפים כ"מסע קולינרי לא מעונב", הגדרה מדויקת למדי למנה כמו "החומוס של ניצי", שהוא בעצם חומוס, אבל מופלא לגמרי - משחתי במידה הנכונה, ומעליו שתי תלוליות, של ויניגרט שיפקה וסלסת עגבניות, שנראות כמו השידוך המושלם לתענוג הים־תיכוני (15 שקל). הכי איך לא חשבו על זה קודם.

 

בהמשך הארוחה יש מנות טיפה יותר מעונבות, או לפחות כאלה שנהוג להגיד עליהן ש"רואים עליהן יד של שף", כמו סביצ'ה דג ים (42 שקל), פיסות סלמון ששודכו לגבעולי סלרי וקושטו ביד אמן. ויש גם המבורגר נאה (56 שקל) ושורת קוקטיילים חביבים במחירים לא מפוצצים (35 שקל) ובסך הכל זה מקום חביב להפליא.

 

“השדרה פאן פוד”, שדרות בן־גוריון 34, תל־אביב. טלפון 03-5272116. ראשון־שבת 12:00־24:00