WhatsApp FaceBook send e mail
הנבחר? טראמפ עם מייק פאנ...

היום: טראמפ בוחר סגן

בארה"ב מעריכים שטראמפ כבר בחר במושל אינדיאנה מייק פאנס לשמש מספר 2 שלו במרוץ לבית הלבן • בקליבלנד נמשכות ההכנות לקראת הוועידה הרפובליקנית שתיפתח בשבוע הבא — תחת אבטחה חסרת תקדים

אורלי אזולאי | וושינגטון
15.07.16

אז מי יהיה הסגן של טראמפ במרוץ לבית הלבן? רק היום יכריז טראמפ באופן רשמי על המועמד הרפובליקני שבחר לרוץ לצידו כמספר 2, כמועמד לתפקיד סגן נשיא ארצות־הברית. על פי ההערכות, טראמפ כבר בחר לתפקיד את מושל אינדיאנה, מייק פאנס — אבל בסביבתו של המיליארדר מחזיקים את הקלפים קרוב לחזה עד הרגע האחרון.

 

אם אכן בחר דונלד טראמפ במושל אינדיאנה מייק פאנס לרוץ לצידו למשרת סגן הנשיא, כפי שדיווחו כלי התקשורת בארצות־הברית, הרי שמדובר בהחלטה הזהירה והשקולה ביותר שעשה טראמפ עד כה. פאנס (57) הוא בשר מבשרה של המפלגה הרפובליקנית, מועמד שיכול להביא לקלפי את המצביעים השמרנים שחששו מטראמפ עד כה. יותר מכך: פאנס הוא היפוכו של טראמפ וידוע במזגו המאופק — הוא לא הסגן שיביך אותו בשליפות מהמותן או באמירות שנויות במחלוקת.

 

ההכנות לוועידה בקליבלנד

 

טראמפ צפוי להודיע היום ב־11 בבוקר (שש בערב שעון ישראל) במי בחר לתפקיד. למרות הפרסומים, אנשי הקמפיין שלו טוענים כי הבחירה עדיין לא נעשתה, אבל הסימנים מראים אחרת: יועצו הקרוב של פאנס נצפה במטוסו של טראמפ בדרך לניו־יורק, ופאנס עצמו לא הגיע לעבודה ונשאר ספון בביתו, ככל הנראה ממתין לשיחה הפורמלית מטראמפ.

 

לקו הגמר הגיעו שני מועמדים נוספים: מושל ניו־ג'רזי, כריס כריסטי, שהיה הראשון מהממסד הרפובליקני שהתייצב לצידו של טראמפ. ג'ארד קושניר, הנשוי לאיוונקה, בתו של טראמפ, הטיל וטו והתנגד למינוי כריסטי בשל חשבון אישי: בעבר כשהיה התובע הראשי של מדינת ניו־ג'רזי הוא שלח את אביו לכלא על עבירות פיננסיות. קושניר ניסה בכל כוחו לקדם את המועמד הנוסף ברשימה הקצרה: ניוט גינגריץ', לשעבר יושב ראש בית הנבחרים, המחובר לתומכים הפיננסיים של המפלגה הרפובליקנית.

 

ובינתיים בקליבלנד שבאוהיו נשלמות ההכנות לקראת הוועידה הרפובליקנית שתיפתח ביום שני, כאשר דונלד טראמפ עצמו ינאם בכל אחד מארבעת ימי הוועידה, וגם רוב בני משפחתו צפויים לנאום במהלכה. מעבר להיערכות הפוליטית לוועידה, עסוקים המארגנים גם באבטחה חסרת תקדים מחשש להפגנות זועמות נגד טראמפ. הסקרים האחרונים מראים כי טראמפ וקלינטון הגיעו למצב של שוויון במדינות המפתח, מה שמבטיח מרוץ צמוד — דבר שיעלה את מפלס המתח והאלימות בוועידה.