• שתי העגבניות המצוירות על השלט של מסעדת Cucina (קוצ'ינה) מרמזות מיד איזה אוכל מגישים כאן – איטלקי, עם שימוש נרחב בחומר הגלם הפופולרי של ארץ המגף. ואכן, Cucina מבוססת על המטבח הזה עם אגפים נרחבים של פסטות ופיצות בתפריט, ועם הגשה רחבת לב ואווירה שמחה, כנהוג במזרח התיכון.
אבל לפני האוכל, כמה מילים על חצר המסעדה – היא יפה להפליא, ואם התמזל מזלכם להזדמן לזכרון־יעקב כשהטמפרטורות מאפשרות, בקשו לשבת בה. הפרחים באדניות צובעים את הגדר בוורוד ואדום, יין לבן צונן נמזג במיומנות אל גביעים נאים, והמדרחוב שעליו יושבת המסעדה נטול מכוניות ומזהמי אוויר אחרים.
לא מעט היסטוריה יש במיקום התמים למראה של המסעדה. Cucina נמצאת בחצר סמסונוב – מהבתים הראשונים שהוקמו בשנת 1882 ברחוב הראשון של זכרון־יעקב, רחוב המייסדים. מכאן צמחה הפעילות המחתרתית של האצ"ל, הלח"י וההגנה במושבה נגד השלטון הבריטי. בחצר אף הוקם סליק נשק של הארגונים הללו, והיום הוא משמש כמחסן של המסעדה.
קדימה, לאוכל. פסטת לינגוויני ומיקס פירות ים ברוטב שמנת, יין לבן, שום ופטרוזיליה (78 שקל) הכילה כמות נכבדה של פירות ים והתהדרה ברוטב מהסוג שקשה להשאיר בצלחת. סטייק אנטריקוט (112 שקל), 300 גרם של בשר מיושן עם תפוחי אדמה בטעם של מדורה ולוק של מחבת, היה מוצלח מאוד גם הוא. סלט פנצנלה (42 שקל) עם עגבניות ועגבניות שרי, בצל סגול, בזיליקום טרי, נענע, זיתי קלמטה, קרעי פוקצ'ה אפויים וגבינת סטרקינו, היה עז טעמים, ובקינוחים (34 שקל כל אחד) ממש קשה לבחור כי כולם נראים טעימים. יש גם מבחר מנות ילדים לסועדים הצעירים.
• Cucina, המייסדים 41 זכרון־יעקב, א'־ה' 12:00־22:00, ו' ושבת 12:00־23:00, 04-6290249