מדי כמה שבועות אני מכינה לארוחת צהריים כרובית מטוגנת, מצופה בפירורי לחם. זה חזק ממני, ההתמכרות לכרובית הזאת, וזה לא משהו שאני מתכננת מראש או מחליטה באופן מודע. פשוט מגיע היום הזה שבו אני מתגעגעת לסבתא שלי, שהייתה מכינה לנו את המנה הזאת לצהריים לעיתים קרובות (לצד עוד איזה 17 מנות נוספות. אבל לא נתעכב על זה כרגע), ואז אני מארגנת לי, תוך דקות, את כל מה שנחוץ, ומטגנת במרץ ובתאווה, אפילו בלי לשים לב לחום שבחוץ.
שלא כמוה, אני מגישה את הכרובית המטוגנת־פריכה לצד לימון חצוי כדי לסחוט עליה מהמיץ, ולפעמים גם עם קליפת לימון מגוררת וכוסברה קצוצה שאני זורה עליה. אבל לא חייבים, האמת.
המרכיבים (4 מנות):
1 ראש כרובית יפה, מפורק לפרחים בינוניים
3 ביצים
1/2 כפית רוטב סויה
3 כוסות פירורי לחם
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
שמן (כמו שמן קנולה או שמן תירס או שמן סויה) לטיגון חצי עמוק
אפשרות להגשה
קליפת לימון מגוררת
פטרוזיליה או כוסברה קצוצות דק
ההכנה:
1. בישול הכרובית: ממלאים סיר גדול במים, מביאים לרתיחה, ממליחים קלות, מכניסים למים את פרחי הכרובית ומבשלים 5־7 דקות, או עד שהם מתרככים אבל לא מדי. מסננים.
2. מכינים קערה שטוחה עם פירורי הלחם, מתבלים אותם במלח, בפלפל ובפפריקה ומערבבים. מכינים קערה נוספת עם הביצים הטרופות ומערבבים עם הסויה. טובלים את פרחי הכרובית בביצה טרופה ואז בפירורי הלחם (הכי קל לעשו את זה בעזרת מלקחיים) עד שהם מצופים היטב מכל הצדדים.
3. מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון חצי עמוק (כלומר - שגובה השמן יגיע עד לחצי גובה המרכיב שמטגנים) וכשהוא חם מטגנים את פרחי הכרובית המצופים מעל להבה בינונית־גבוהה עד שהם מזהיבים מאוד. הופכים בזהירות מדי פעם.
4. מניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן. אפשר לגרר מלמעלה קליפת לימון ולזרות פטרוזיליה או כוסברה או פשוט להגיש כך, אפשר עם מיץ לימון סחוט מלמעלה.