WhatsApp FaceBook send e mail
קלאסיקה איטלקית. פרושוטו...

פינת ליטוף

במעדניית אגתה החדשה ברמת החייל מגישים גם ארוחות קלות, מחומרי גלם מיובאים ומשובחים. טעים מאוד, ויותר זול מלטוס לאירופה. ואל תחשבו אפילו לבוא עם הילדים

יקיר אלקריב
24.08.16

בבירות אירופיות מתוקנות, אפשר למצוא אחת כמעט בכל קרן רחוב. אצלנו הן קצת נדירות יותר. ולכן עבור חובבי המזון המשובח, מעדנייה חדשה היא תמיד בבחינת חדשות טובות.

 

אגתה, שנפתחה לפני כמה חודשים ברמת החייל על ידי צמד יבואנים ותיקים, נראתה נהדר מהרגע הראשון, עם שפע בלתי מצוי של גבינות פרימיום בשלות ונקניקים המיובאים מכל העולם, מיני דבש, פסטות איטלקיות טריות, ממולאות או יבשות, מגוון ריבות מפרובנס, יותר מ־20 סוגי חמאה מיצרנים כפריים קטנים בצרפת ובאיטליה, עשרות סוגים של זיתים ושמני זית, מיני חומצים בלסמיים ברמות יישון שונות, חרדלים עם מגוון תוספות (למשל, פתיתי כמהין). גם חובבי הדגים המעושנים והכבושים לא יתאכזבו וימצאו כאן הרינג הולנדי או צרפתי, אנשובי ספרדי, סלמון מעושן נורווגי, בקאלה צרפתית, דגי חרב וצלופחים מעושנים. בקיצור – תענוג. גם עבור הגרגרנים וגם לבשלנים שמחפשים תמיד חומרי גלם חדשים.

 

כמקובל במעדניות באירופה (פושון בפריז או רוגצקי בברלין) נוספה גם כאן האפשרות לנשנש משהו תוך כדי הקניות, עם תפריט מהודק המבוסס על חומרי הגלם של החנות. זו ארוחה קטנה של מנות קרות, שמומלץ ללוותה בכוס יין או אפילו שמפניה, כך שלרגע אפשר להעמיד פנים שאנחנו בחו"ל.

 

התפריט כאן לא גדול ומחולק למאזטים, סלטים, ומנות קטנות וגדולות קצת יותר. הלחמים מגיעים מהמאפייה של רשת "בנדיקט" וממאפיית "אדון שיפון" ברחוב אלנבי בתל־אביב.

 

מבין המאזטים בחרנו בקרוטון של גבינת עזים המוגש על מצע של קרפצ'ו סלק (26 שקל), בשלישיית ברוסקטות (33 שקל) ובשלושה סוגי דגים מעושנים (42 שקל).

 

קרוטון גבינת העזים הצרפתית נאפה קלות בתנור והונח על פרוסות הסלק שנאפו גם קלות בשמן זית והוגשו תחת מעטה דקיק של חומץ בלסמי – מנה אלגנטית קטנה ונהדרת שממש משוועת לליווי של יין לבן מהסוג הקליל והפירותי. שלוש הברוסקטות הוגשו עם עגבניות, ארטישוק א־לה רומאנה וגבינה מותכת עם פרוסת תאנה. הן היו נחמדות, אבל לא התעלו על הברוסקטות המצוינות המוגשות כיום כמנה ראשונה במסעדות רבות ברחבי העיר.

 

צלחת הדגים המעושנים, לעומת זאת, הייתה נהדרת, היו שם הרינג צרפתי, טונה מעושנת ומרלן, שהוגשו עם שלושה מטבלים: חזרת, לימון כבוש וצ'זיקי. כאן מן הראוי היה להיפרד מהיין הלבן ולעבור אולי לצ'ייסרים קטנים של וודקה קפואה.

 

המשכנו בסלט ירוק עם גבינת עזים ופרי (39 שקל). הסלט הורכב מקרעי חסה רעננים עם שבבי גבינת בושה והפרי העונתי היה נקטרינה. נחמד, אבל לא היינו מתלוננים לו תיבולו היה עז מעט יותר.

 

סיימנו במנה איטלקית קלאסית של פרושוטו מלון (56 שקל). הפרושוטו הוא נקניק המורכב משוק וירך מומלחות ומיובשות של חזיר. מקורו בעיר פארמה, שנתנה לעולם גם את גבינת הפרמזן. כדי להקשות את שריר הירך, מגדלי החזירים מגביהים את האבוסים, כך שהחזירים נאלצים לעמוד על רגליהם האחוריות כדי לאכול. וכאשר המליחות העדינה של הנקניק משתלבת במתיקות העדינה של המלון הבשל – מדובר במעדן, כפי שאכן היה כאן. קינחנו בשוקולד תוצרת בית, עם דובדבני אמרנה בסירופ ובטירמיסו שהוכן על בסיס מסקרפונה (26 שקל).

 

לסיכום, פינת האוכל של אגתה לא מתיימרת להיות מסעדה, והיא בטח לא המקום שאליו תגיעו כדי לחגוג יום הולדת משפחתי לדודה מעפולה, או כדי להעסיק את הילדים בחופש. להפך. לכאן כדאי להגיע רק כדי לפנק את עצמכם, ואם אפשר בזוג.

 

אגתה. ראול ולנברג 24, רמת החייל. 03-5757901. א־ה 18.30־10.30, שישי 15:00־10:30. לא כשר