פחות מחודשיים אחרי שהסתירה זיהום בקורנפלקס מתוצרתה ועוררה סערה, תלמה שוב מסתבכת: הפעם הודיעה החברה על חשש להימצאות חיידקי סלמונלה בקו הייצור של דגני בוקר מסוג "כריות נוגט".
גם הפעם החשש עלה במפעל החברה בערד, אך הפעם הוא נוגע לקו הייצור של אריזות "כריות נוגט, דגנים במילוי קרם נוגט" במשקל 750 ג' שיוצרו בין התאריכים 18–20 בספטמבר. מדובר בסדרה שהייצור שלה החל ביום ראשון, כשביום שלישי כבר התקבלה מהמעבדה אינדיקציה ראשונית להימצאות חיידק הסלמונלה. בעקבות כך נסגרו קווי הייצור ובוצע בהם תהליך שלח חיטוי כנדרש על פי הנהלים.
התוצאה הסופית של בדיקות המעבדה, שיאשרו אם אכן מדובר בסלמונלה, אמורה להתקבל היום, אולם במפעל, שרק השבוע קיבל בחזרה את תקן האיכות שנשלל ממנו אחרי פרשת הזיהום הקודם, לא לקחו סיכון והודיעו למשרד הבריאות על קיומו של החשד. במשרד הבריאות אישרו שאכן קיבלו הודעה. נראה שחברת יוניליוור הפנימה את הביקורת שנמתחה עליה בפעם הקודמת, אולם גם עכשיו היא חיכתה יומיים (משלישי עד אמש) עד שהודיעה על הבעיה לצרכנים.
מיוניליוור נמסר כי היא ביקשה להוציא "מידע בדוק ואחראי". "לא חיכינו אפילו שנייה מהטלפון שקיבלנו מהמעבדה", אמרו. "הייצור הופסק מיד, נעשתה ספירה יסודית של המוצרים בהסגר ונערכנו להוציא את ההודעה".
מחברת יוניליוור נמסר כי המוצרים החשודים נתונים בהסגר ולא יצאו לשיווק, וכי כל המוצרים שעל המדפים בטוחים לשימוש. הודעה דומה מסרה החברה בפעם הקודמת, אולם בסופו של דבר התברר כי המוצרים הנגועים הגיעו למדפים. "בעקבות האירוע שהתרחש לאחרונה במפעלנו בערד הרחבנו את מערך הבקרה והפיקוח, כדי לוודא ששום מוצר לא יגיע אל השוק בטרם קבלת תוצאות מעבדה תקינות", נמסר מהחברה. "אנו פועלים על פי הנחיות משרד הבריאות ועל פי הסטנדרטים המחמירים של יוניליוור העולמית. ברגע שתתקבל התוצאה הסופית מהמעבדה, ואם אכן היא תצביע על הימצאות סלמונלה, יוחלט על נוהל השמדה של האריזות".