היזם, יואב דגן: "זה פרויקט חלוצי"

יואב דגן ואחיו ניתאי גולדמן, קיבוצניקים מלביא שצמחו בין בריכות הדגים של עמק בית־שאן, הקימו את החברה ב־1989 עם דוד חזות, המנכ"ל, ונדר שניר. המשרדים ממוקמים בראש־העין, ומרכז המו"פ נמצא בנגב. לחברה 4 חברות־בנות בעולם, והיא מעסיקה כ־50 עובדים.

 

"ממון" חושף כי לפני כשנה וחצי צורף לראשונה משקיע לחברה, גלעד שבתאי. הוא ואחיו בני היו בעלי מניות (52%) בווייבר, שנמכרה לחברה יפנית ב־900 מיליון דולר, וגרפו לכיסם כחצי מיליארד דולר. לאחר המכירה הוא חיפש השקעות ורכש 35% ממעוף. הסכום, שלא פורסם, שימש לפיתוח החברה בחו"ל. שבתאי מעורב בחברה דרך היו"ר מטעמו, גדי ויינריב.

 

המערכת שפיתחה מעוף מאפשרת גידול מואץ של דגים על ידי המסת חמצן ייחודית, ומיון אוטומטי המנטר כל הזמן את מספר הדגים ומשקלם. פטנט נוסף שלה מייעל את צריכת האנרגיה במתקן וחוסך עד 70% בעלויות ההפעלה, דבר אשר מתורגם לעלות הממוצעת לדג שמציגה החברה למשווקים.

 

יואב דגן (52) מציג את עצמו כדייג. "רק תחשבו על האבסורד", אמר אתמול ל"ממון". "בישראל התנאים הכי גרועים לגידול דגים – החורף מפריע לגידול הטרופיים, והקיץ לגידול דגי מים קרים, ובנוסף היא סובלת ממחסור במים – ודווקא היא מובילה בטכנולוגיה שמאמצת תעשיית הדגים הגדולה בעולם. זה כמו בעוד תחומים בארץ, כמו הטפטפות. תנאי הסביבה הגרועים מאלצים אותנו למצוא פתרונות פורצי דרך.

 

"החווה שלנו זה פרויקט חלוצי שיחולל מהפכה: במקום לשים דגיגים בכלובים בים, יעברו לשם מחוות הגידול דגים במשקל 1.5 ק"ג – מה שיקצר את השהות בכלובים, יפחית את זיהום הים ויאפשר את הגדלת התפוקה. יש לנו חברות־בנות ופרויקטים לגידול סלמון גם במדינות שאין לנו יחסים דיפלומטיים איתן".

 

לפנייה לכתב/ת
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב-0 דיונים
 תגובה חדשה
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים