WhatsApp FaceBook send e mail
צילום : ידיעות אחרונות

אנטישמיות בבית הלורדים: "היהודים אשמים בשואה"

דיון מיוחד בבית הלורדים הבריטי, שכונס לבקשת ארגון פרו־פלסטיני, הפך לכנס הסתה שבו הואשמו היהודים באחריות לשואה • מארגנת הדיון הושעתה ממפלגתה

יניב חלילי | כתבנו בלונדון
28.10.16

דיון מיוחד בבית הלורדים הבריטי מסעיר את בריטניה ואת הקהילה היהודית, לאחר שנחשפו הצהרות אנטישמיות חריפות שהושמעו בו.

 

את הדיון יזמה הברונית ג'ניפר טונג, הידועה כמתנגדת חריפה לישראל, לבקשת ארגון בריטי פרו־פלסטיני בשם "המועצה לזכות השיבה לפלסטין".

 

הדיון התקיים בבית הלורדים — הבית העליון ברשות המחוקקת הבריטית — ועסק בבקשת המועצה ותומכיה הקוראת לממשלה הבריטית להתנצל על הצהרת בלפור, שבה הביעה בריטניה ב־1917 תמיכה בהקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל. יצוין כי כבר לפני שלוש שנים דחה ראש הממשלה הקודם, דיוויד קמרון, את הדרישה, וגם ממשלתה של תרזה מיי לא צפויה לדון בכך.

 

אלא שהדיון הפך במהירות למפגן הסתה שכלל אמירות אנטישמיות וגזעניות. אחד הדוברים טען כי "אם יש מישהו אנטישמי, אלה הם הישראלים עצמם" — וזכה למחיאות כפיים של הברונית ושל נוכחים אחרים. דובר אחר הצהיר כי "היהודים אחראים לשואה והביאו אותה על עצמם", וזכה אף הוא לתשואות. אחת הנוכחות טענה שבתחילת הדיון הזהירה הברונית כי "יש בחדר אוזניים ציוניות" והפצירה בנוכחים להיזהר בלשונם.

 

Daily Mail/REX/Shutterstock

 

גם נציגים של קבוצת נטורי קרתא נכחו בדיון והשוו את מדינת ישראל לארגון דאעש. ואם זה לא הספיק, טען אחד הנציגים כי השואה היא המצאה ציונית.

 

בשגרירות ישראל בלונדון זעמו על הדברים. גורם בשגרירות הגדיר את הדיון "אירוע מביש, שנתן קול ובמה לגזענות נגד ישראל והיהודים גם יחד".

 

בעקבות חשיפת הדברים בהרחבה בכלי התקשורת הבריטיים הושעתה הברונית טונג מחברותה במפלגה הליברלית־דמוקרטית. עם זאת, חברותה הקבועה בבית הלורדים נותרה על כנה.

 

בקהילה היהודית המקומית דורשים כי טונג וממשלת בריטניה יתנצלו על הדברים. שר הקבינט, דיוויד לידינגטון, מיהר לגנות את האירוע: "אני ממש מבועת מהדברים שנאמרו בדיון".