WhatsApp FaceBook send e mail
איור: אופיר בגון

מסיבת אלכוהול

כשהמועדונים הפסיקו למכור להם אלכוהול, תיכוניסטים רבים מצאו פתרון שנגמר לא פעם בפינוי באמבולנס ואשפוז בבתי חולים. תחקיר הרגלי האלכוהול של בני הנוער | חלק ב'

אמיר שואן
12.01.17

"עד עכשיו לא התאוששתי ממסיבת הסילבסטר", סיפר לנו השבוע תלמיד התיכון "גלעד" (שם בדוי), כמה ימים לאחר המסיבה שנערכה באחד המועדונים הגדולים בארץ. "שתיתי בכמויות ועדיין כואב לי קצת הראש. הגענו למסיבה באוטובוס, ירדנו עם הבקבוקים והלכנו מהר לשתות כדי להיכנס למועדון מתודלקים. שתיתי לפני המסיבה איזה שישה שוטים של וודקה עם קצת רד בול, אני לא מערבב הרבה. אחר כך הלכתי לעמוד בתור, ועוד לפני שנכנסתי כבר התחיל הבלגן, היו שם הרבה ילדים שהקיאו ונזרקו. היו אמבולנסים. בחוץ התחילו מכות עם אבנים, גם המשטרה הגיעה. הבעיה הייתה שאנשים שתו ממקום של אגו, ממקום של 'אני יותר שיכור ממך'. אבל בסך הכל היה סבבה".

סבבה? זה לא נשמע ככה.

"מה אכפת לי מזה שמישהו מפונה עם הרעלת אלכוהול לבית חולים? כל עוד לא היו דקירות, הכל סבבה. נכון שזה כואב שילד בן 16 משתכר ומקיא על עצמו, אבל לא נורא, גם זה קורה. אבל כשאנחנו במסיבה ופתאום שני אנשים מוציאים סכין, זה הרבה יותר חמור, לא?"

וזה קורה הרבה?

"זה לא קרה בסילבסטר. אבל קרה לי כמה פעמים שראיתי דקירות. ילדים בני 14 פתאום מגלים מה זה שתייה"..

 

בשבוע שעבר, בחלקו הראשון של התחקיר, חשפנו כאן כי תחת הכיסוי של "מסיבות שכב"ג" (שכבה בוגרת) משתתפים חניכי צופים במפגשים רוויי אלכוהול.

השבוע, בחלקו השני של התחקיר על אודות הרגלי השתייה החדשים של בני הנוער, נספר איך בתוך שבע שנים קרס החוק למאבק בתופעת השכרות והפך, הלכה למעשה, לאות מתה.

 

הכתבה המלאה תתפרסם ביום שישי במוסף 7 ימים ובאפליקציית "ידיעות אחרונות"