משרד התחבורה מקדם תוכנית להקמת שלושה חניוני ענק לאופניים במתחמי תחנות הרכבת בתל־אביב – סבידור, השלום וההגנה.
על פי התוכנית, סביב תחנות הרכבת בתל־אביב יוקמו חניונים אוטומטיים מאובטחים ל־2,200 זוגות אופניים וחניונים מוסדרים נוספים ל־200 אופנועים וקטנועים. במשרד התחבורה מעריכים כי חניוני האופניים יוקצו תוך שנה.
אחת השיטות שנבחנות בארץ היא השיטה הרובוטית שפותחה ביפן ומיושמת גם בשווייץ. חברת Masanori Mitobe פיתחה חניון אוטומטי תת־קרקעי רובוטי לאופניים. על הגלגל הקדמי של האופניים מותקן שבב, וכשהרוכב מתקרב לחניון, המערכת מזהה אותו כמנוי, פותחת את הדלת, וזרוע רובוטית מובילה את האופניים לחניה תת־קרקעית. כשבעל האופניים חוזר, הוא מעביר כרטיס מגנטי, והזרוע הרובוטית מחזירה לו את האופניים. חניונים מהסוג הזה נמצאים כבר בשימוש במספר ערים ביפן. חברת בייק אנד פארק הגישה הצעה לחניון אוטומטי ל־128 זוגות אופניים על בסיס המודל היפני בעלות של 700 אלף יורו. אחת האפשרויות שנבדקות היא סבסוד החנייה לנוסעים בתחבורה ציבורית באמצעות מינוי רב־קו.
על פי התוכנית, בתחנת הרכבת סבידור יוקמו חניונים אוטומטיים רובוטיים תת־קרקעיים (או בקומות) ל־ 1,000 זוגות אופניים. בתחנת הרכבת השלום יוקמו חניונים ל־600 זוגות אופניים ול־100 אופנועים וקטנועים. בתחנת הרכבת ההגנה יוקמו חניונים ל־600 זוגות אופניים ו־100 אופנועים. בעיריית תל־אביב מעריכים כי 27 אלף זוגות אופניים נגנבים בעיר, והחניונים המאובטחים יצמצמו את התופעה.
לדברי שר התחבורה ישראל כץ, "הפרויקט מבוצע במסגרת תוכנית מהפכנית להגברת הנגישות לתחנות הרכבת. חניוני 'חנה וסע' מיוחדים לאופניים יגדילו את השימוש בתחבורה הציבורית. עם סיום הפרויקט יוכל כל נוסע להגיע באופניים לתחנת הרכבת, להחנות אותם בחניון חנה וסע חדיש ומאובטח ולעלות על הרכבת לכל יעד בארץ".
במשרד התחבורה מקדמים תוכנית להקמת רשת מטרופולינית של אוטוסטרדות לאופניים בגוש דן, שתציע רשת מהירה, רציפה ובטוחה של שבילי אופניים, בין מרכזי הערים לאזורי התעסוקה, במטרופולין תל־אביב.
אזורי תחנות הרכבת צפויים לעבור תנופת פיתוח משמעותית בשנים הקרובות. באזור תחנת השלום צפויים להיבנות כ־3 מיליון מ"ר של תעסוקה וסביב תחנת ההגנה עוד כמיליון מ"ר. בסביבת תחנת סבידור אושרה תוכנית פיתוח למגורים ולמסחר.
כדי להתמודד עם מספר האנשים העצום הצפוי להגיע למרחבים אלה יזם משרד התחבורה, בשיתוף עם עיריית תל־אביב ורכבת ישראל, את פרויקט אגן האיילון, הכולל שדרוג משמעותי של המרחבים בשלוש התחנות. המטרה: לאפשר הגעה מהירה ובטוחה ברגל, באופניים ובתחבורה הציבורית אל מתחם תחנות הרכבת.
בשנה האחרונה נעשה מיפוי של התחנות וסביבתן ונאספו נתונים על הולכי הרגל, רוכבי האופניים, הרכב הפרטי ותנועת האוטובוסים. משרד התחבורה הטיל את ביצוע הפרויקט על חברת נתיבי איילון והקצה לה תקציב ראשוני של מיליוני שקלים לקידום הפרויקט.