כשגדלים בבית שבו מכינים קוסקוס אותנטי, קצת קשה לעכל את הקלות הבלתי־נסבלת של קוסקוס בשקית. שישה חברי מערכת כאלה מחלו על כבודם, טעמו קוסקוס דק מהיר הכנה – בטעימה עיוורת – ואפילו הופתעו לטובה. הכל הוכן בהשריה של דקות ספורות עם מים רותחים, מעט שמן ומלח.
מקום ראשון: מאסטר שף, 7.90 שקל ל־500 גרם. מיוצר במרוקו. המוצר החדש נבחר פה אחד לטעים ביותר. "מרגיש לי אותנטי" ו"מצוין", היו התגובות.
מקום שני: קוסקוס מזון, 4.90 שקל ל־350 גרם. מיוצר בישראל ("מרקם אוורירי וטוב", "קצת תפל"); וקוסקוס אסם, 6.90 שקל ל־350 גרם. מיוצר על ידי קוסקוס מזון לפי מתכון של אסם (התגובות נעו בין "טעים" ל"בסדר").
מקום שלישי: דארי, 7.90 שקל ל־500 גרם. מיוצר במרוקו. הטועמים אהבו את המרקם אבל התלוננו על טעם לוואי קל; וסוגת, 4.90 שקל ל־350 גרם. מיוצר בישראל. מרקם דביק וגושי יותר מהאחרים.
1 מאסטר שף
2 קוסקוס מזון ואסם
3 דארי סוגת