מכונית מסקרנת, C3 החדשה. אחרי C4 קקטוס שהתניעה מחדש את החברה, והראתה שהיא עדיין מסוגלת ליצור מכוניות מקוריות ומוצלחות משאריות מחסן החלפים של פיג'ו, היה מעניין לראות לאן ייקחו הצרפתים את מכונית הסופר־מיני שלהם כך שתהיה מעניינת, אבל עדיין תדע לפנות לקהל רחב. שתהיה מתוחכמת, אבל בלי הצרות של הסיטרואנים של פעם.
העיצוב מאזכר את ה־C4, עם שורה אחת בלבד של כריות הפלסטיק שנועדו למנוע שריטות חנייה. הגג צבוע אחרת משאר הגוף, ויש בחירה בין 36 אופציות צבע. הגג לבדו יכול להיות אדום, שחור או לבן. ובניגוד לסקודה שהציעה את הרעיון בפאביה כבר לפני יותר מעשור, כאן לא נדרש תשלום נוסף. התוצאה צבעונית ובולטת, עם קצת סממני ג'יפונים כמו בתי גלגלים מודגשים ופגושים שמנמנים. סופר־מיני ג'יפוסקסואלית.
תא הנוסעים צבעוני לא פחות, עם פסי שיוט אדומים ברכב המבחן, ומזכיר גם הוא את זה של הקקטוס, רק עם חומרים איכותיים יותר. יש מסך מגע 7 אינץ' עם תפריטים בעברית שמעניק תחושה מודרנית, ובדגם המאובזר גם מצלמת DVR מקורית, שתוכלו לשתף את הסרטונים שלה ברשתות החברתיות, אם תורידו את אפליקציית סיטרואן. אין כאן מוזרויות אלא תחושה עשירה, לפעמים קצת מוגזמת, כמו החובה לכוון אפילו את טמפרטורת ומהירות המזגן דרך הצג. זה מודרני ומגניב, אבל יוריד את העיניים שלכם מהכביש ליותר מדי זמן.
המרווח מלפנים טוב. מאחור יש מושב שטוח כדי להקל על שלושה לשבת בו, אבל מרווח הרגליים נראה פחות טוב משל הפאביה. אולי כי ה־C3 החדשה מבוססת על פלטפורמת ה־208, עימה היא חולקת גם את מערכת ההנעה. תא המטען דווקא בסדר עם נפח של 300 ליטר, יותר ממה שיש לג'יפון מימין להציע בסעיף הזה.
רמת אבזור shine מגיעה עם מסך המגע, בקרת שיוט, דיבורית בלוטות', חישוקי סגסוגת 16 אינץ', צבע מטאלי ופנסי ערפל. רמת האבזור הגבוהה יותר, shine pack, כוללת כניסה והנעה ללא מפתח, מצלמות דרך ורוורס וחישוקי 17 אינץ', לחיזוק המראה הג'יפי. לכל הדגמים 6 כריות אוויר, זיהוי תמרורי תנועה והתרעה מקורית על סטייה מנתיב, והדגם המאובזר הוא אחד הדגמים הזולים בשוק שמציע גם התרעה על רכב בשטח מת. עם זאת, חסרה לי התרעה על סכנת התנגשות מלפנים ובלימה אוטונומית.
מנוע ה־1,200 טורבו, 110 כ"ס, הוא במבנה מודרני של 3 צלינדרים במקום 4 כמקובל. זה זול יותר ליצרן ואמור לספק יעילות גדולה יותר. החיסרון הוא פוטנציאל רעידות גדול יותר, שה־C3 מצליחה לשכך. תוכלו ליהנות מצליל הבאס הקצת דיזלי של מנועים כאלה, מנכונות לעלות במהירות בסל"ד ומביצועים טובים, כמו 8 שניות בתאוצה מ־80 ל־120 קמ"ש. צריכת הדלק בנהיגת המבחן עמדה על 14 ק"מ לליטר, נהיגה שגרתית יותר תוכל לקרב את המספר ל־15-16 ק"מ לליטר.
סיטרואן, שעשתה את השם שלה בין השאר על נוחות נסיעה, טוענת להישגים גם כאן, בזכות שילוב שני בולמים בכיול שונה שמובילים לרכות מפתיעה בעיר. היא לא תתקשה גם בכביש עתיר סיבובים, אבל פחות מרשימה שם מאשר 208.
בשורה התחתונה מדובר בסופר־מיני מוצלחת ובעלת תמחור הגון. הדגם הבסיסי יהיה שלכם תמורת 95 אלף שקל והמאובזר תמורת 100 אלף שקל, כשמתחרות כמו פאביה או טויוטה יאריס יקרות יותר. לתקופה לא מוגדרת היא תימכר בהנחה של 5,000 שקל. ב־208 הוזלה כזו נמשכה כשנה, אבל אין ודאות שכך יקרה גם הפעם. כך או כך, עבור סופר־מיני מודרנית, לא דגם בסיום חייו כמו האיביזה הזולה ב־9,000 שקל, מדובר בתמורה טובה מאוד למחיר.
מנוע: טורבו־בנזין, 1,199 סמ"ק. הספק 110 כ"ס ב־5,500 סל"ד, מומנט 20.9 קג"מ ב־1,500 סל"ד
תיבת הילוכים: אוט', 6 הילוכים, טיפטרוניק
ביצועים (יצרן): 9.8 שניות מ־0 ל־100 קמ"ש, 188 קמ"ש מהירות מרבית, 20.4 ק"מ לליטר במשולב
בטיחות: 4/5 כוכבים במבחן הריסוק האירופי, 6 כריות אוויר
זיהום אוויר: קבוצה 4 מ־15
אחריות: 5 שנים או 120 אלף ק"מ
מחיר (רכב מבחן): 95 אלף שקל (100 אלף שקל)