התכנסנו סביב פינס וצימעס. למה צימעס? "כי זה הכי יהודי והכי יפה ולא מוכרחים סוכר!"
צימעס? יפה? כן, הוא צודק. כשמכינים אותו, כמוהו, מגזרים שלמים מושחמים ומשזיפים שלמים עם פרוסות ג'ינג'ר שמנות ששומרות על גוף ועל טעם. וחורכים, בכוונה, כאמור, ואופים קצת. "ואל תשכחי להוסיף עלי קפיר ליים".
קפיר? בנוסח יהדות קופנגן, או מה?
"יש צימעס עם תפוזים, אז למה לא להשתמש בהדריות של העלים האלה?"
צודק. הגזרים שלו יפהפיים ועוטים זיגוג מבהיק. עם הצִלחות של פינס, שכולו כתום־שחור־ירקרק חיוור, מנוקד בג'ינג'ר שקוף — פתאום נהיית מנה מפוארת. היי גיא!
המתכונים המלאים והראיון עם גיא יחכו לכם ביום שישי בגיליון הכפול והחגיגי של "7 ימים" ובאפליקציית ידיעות אחרונות