WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: צביקה טישלר

חומוסייה: סלט אליהו

יקיר אלקריב
08.05.17

• חומוס אליהו, שהחל את דרכו רק לפני חמש שנים בכניסה ליקנעם, הפך מאז לאימפריה אמיתית, עם עשרות סניפים שנפרסו בכל הארץ. הסניף האחרון נפתח בשכונת פלורנטין בתל־אביב, הנהנית בשנים האחרונות מתנופת בנייה אדירה וכבר משכה אליה רשתות מזון מוכרות כמו לנדוור או פיצה האט.

הסניף אסתטי וסימפטי מאוד ומציע את התפריט המקובל, הכולל מנה של חומוס עם גרגירים ופול, משאוושה בתוספת ביצה, חמשוקה – שהיא חומוס עם עגבניות וביצה בנוסח שקשוקה. מבחינתי, גולת הכותרת היא סלט ירקות גדול מאוד המכונה "מלך" עם ירקות חתוכים, טחינה, ביצה קשה, גרגירי חומוס חמים והרבה ג'עלה (תערובת של שקדים וגרעינים). סלט זה נודע בתכונתו הפלאית: אם אתה אוכל אותו בבוקר, שום מחשבה על מזון לא תצוץ בראשך עד הערב. וזה בדוק. ראשית מוגשות פה לשולחן שתי פיתות חמימות, צלוחית של זיתים מרירים ופנכה קטנה של סחוג ירוק חריף. בנוסף, מקבלים פה לסיום הארוחה גם ספל קטן של קפה שחור עם הל על חשבון הבית.

סועד בודד ישאיר פה, כמעט כמו בכל חומוסייה, בערך 40 שקל שיכללו חומוס עם תוספות, אולי סלט קטן ותה עם נענע.

• חומוס אליהו, מעון 4, תל־אביב, 03־6967700, כל יום מ־9:30 עד 18:00, שישי עד 15:00, שבת סגור