WhatsApp FaceBook send e mail
עמית שאבי

נוער הגבעות, סניף ירושלים

לאחר שקיבל מהשב"כ צו הרחקה מביתו ביצהר והוגדר סיכון ביטחוני בחשד למעורבות ולתכנון פעולות תג מחיר, פתח אלקנה פיקאר בירושלים "בית חם" לפעילי הימין הקיצוני שהורחקו מיהודה ושומרון

אלישע בן־קימון
12.06.17

אלקנה פיקאר, תושב יצהר נשוי ואב ל־6, הורחק בצו מנהלי מיהודה ושומרון עקב "מסוכנותו לאזור". צו ההרחקה הזה לא הפריע לו לפתוח בירושלים מה שהוא מגדיר "בית חם" לנערי גבעות שקיבלו צו הרחקה מהשטחים.

 

פעולת תג מחיר בשועפט לפני חודש | צילום: עמית שאבי

 

פיקאר הורחק מביתו בצו מנהלי לאחר שבשב"כ טענו על מסוכנותו לביטחון האזור. כמה שבועות לפני קבלת צו ההרחקה, בשיחה שערך עימו איש שב"כ, התבקש פיקאר להפסיק לארח את נערי הגבעות בביתו, ונטען כי הוא מעורב בהפרות סדר ובפעולות "תג מחיר" באזור יצהר כלפי פלסטינים וכלפי כוחות הביטחון בתקופה האחרונה. בתגובה לכך טען פיקאר, קבלן בנייה, כי הוא מעסיק את הנערים ונותן להם מקום לאכול ולישון.

בכניסה לבית שבו הוא שוהה כעת בירושלים ישנה "זולה" עם מזרנים. על אחד הקירות בחלקו הפנימי של הבית תלויה כרזה עם תמונותיהם של נערים שנעצרו ומרצים עונשי מאסר בגין פעולות "תג מחיר", ועל השולחן בסלון ספרי קודש. פיקאר טוען שבמהלך היום עובדים הנערים בעבודות מזדמנות ובשעות הערב מקיימים במקום שיעורי תורה ושיחות נפש. "אני עושה את מה שאני מאמין בו ולכן גם לא אפסיק. אני בסך הכל עוזר לנערים", מסביר פיקאר וטוען כי אינו מעורב בפעילות אלימה.

 

הראיה: רעול פנים בשטחים

 

בתקופה האחרונה התרחשו כ־6 אירועי "תג מחיר" ברחבי יהודה ושומרון ובירושלים. במקביל חודשו עשרות צווי הרחקה משטחי איו"ש לנערים. "השילוב בין ההפקרות הביטחונית וחוסר אכיפת החוק ועבירות הבנייה כלפי האוכלוסייה הערבית הוא הגורם לחוסר השקט ביהודה ושומרון. זה יוצר תסכול קשה אצל הנוער בהתיישבות, ולטעמי זה מעורר בהם זעם — ואת ההשלכות כולנו רואים", טוען פיקאר.

במהלך הדיונים בעניין הצו שניתן לפיקאר הציג שב"כ תמונה מחודש מארס האחרון שבה נראה פיקאר כשהוא רעול פנים. בדיון טענו נציגי השב"כ כי פיקאר היה מעורב בשני אירועים אלימים שהתרחשו בחודשים האחרונים.

עו"ד מנשה יאדו המייצג את פיקאר מטעם ארגון "חוננו" טען כי התמונה צולמה במהלך הפגנת המון פלסטיני שבה כוחות צה"ל השתמשו בגז מדמיע וזו הסיבה שהיה רעול פנים. במהלך הדיונים קיצר השופט את תקופת הרחקתו של פיקאר מארבעה חודשיים לחודשיים, אך טען כי ישנו חשש ממשי כי פיקאר מכוון את הנערים שנמצאים אצלו לביצוע עבירות ביטחוניות.