חשבתם שתזונת פליאו מתאימה רק לאוכלי בשר? תחשבו שוב. לדברי הדיאטנית נטלי שמש, חברת הצוות המוביל של פורום צמחונות־טבעונות בעמותת הדיאטנים "עתיד", עם התאמות נכונות ניתן לאמץ את תזונת הפליאו גם כשטבעונים: "הדגש הוא פשוט", היא אומרת, "מדובר בתזונה טבעונית המבוססת על מזונות צמחיים מלאים ולא מעובדים". אפילו שם יש לזה – Pegan diet – שילוב בין Paleo ו־Vegan.
מה אוכלים בפליאו טבעוני? כמו בפליאו הסטנדרטי גם בפליאו הטבעוני נראה שיש מגוון גישות לגבי מה אפשר לאכול ומה לא. באופן כללי קטניות, דגנים מלאים, ירקות, פירות, אגוזים, זרעים ואבוקדו יכולים להשתלב בתפריט היומי. איך? הנה עצותיה:
קטניות: שעברו השריה ו/או הנבטה ובישול.
דגנים מלאים: לא כקמחים. חלק מתומכי השיטה מעודדים העדפה של דגנים מלאים ללא גלוטן. תחת קבוצה זו ניתן לשלב גם קינואה, אמרנת וכוסמת אף על פי שאינם דגנים.
ירקות ופירות: כ־75% מהתפריט היומי.
מזונות מלאים עשירים בשומן: אגוזים וזרעים לא קלויים, אבוקדו.
הימנעו מצריכת מזונות צמחיים מעובדים ו/או עתירי סוכר כמו חטיפים, ממתקים, גלידות, בורקס, גבינות טבעוניות, שמנים צמחיים וכדומה.
קראו תוויות מזון: תווית המזון יכולה לעזור לכם לבחור מזונות שמורכבים מרכיבים גולמיים בלבד. על זה אמר מייקל פולאן "אל תאכלו דברים (או במקרה זה רכיבים) שסבתא שלכם לא הייתה מזהה כמזון".
מתקשים? השתמשו בכלל ה־85/15: הקפידו שלפחות 85% מהמזון שלכם יהיה מזון צמחי מלא ולא מעובד ועד 15% מהמזון שלכם יהיה מזון מעובד. בסופו של דבר כמו בכל דבר בחיים פרופורציות זה מה שחשוב, ומה שאתם אוכלים רוב הזמן קובע.