WhatsApp FaceBook send e mail
תבשיל ירקות שורש בטאג'ין...

תבשיל ירקות שורש בטאג'ין

שיר־לי גולן
23.07.17

מה צריך? ל־4 מנות

 

• 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות

 

• 1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות

 

• 1 כרישה

 

• 3 גזרים

 

• 1 שן שום פרוסה

 

• 1 בצל סגול קצוץ

 

• 1 בצל לבן קצוץ

 

• 1 כף שמן זית

 

• בהרט, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

• חופן עלי ריחן קצוצים

 

 

מה עושים?

 

שוטפים היטב את הירקות, קולפים וחותכים לחתיכות גדולות.

 

1. מחממים את תחתית הטאג'ין על אש גבוהה. מוסיפים את השמן ועליו את הירקות. מתבלים במלח, בפלפל ובבהרט. מפזרים מעל את עלי הריחן ומוסיפים 1/4 כוס מים.

 

2. מכסים במכסה הטאג'ין ומבשלים כ־45 דקות עד שהירקות מתרככים. אין לכם טאג'ין? אפשר גם לצלות את הירקות בתנור.

 

(באדיבות לילית רומם, מנכ"לית שומרי משקל)

 

 

ערכים תזונתיים למנה (באדיבות טופז דרזנר, דיאטנית ראשית בשומרי משקל): 192 קלוריות, 1.3 גרם שומן,

 

3 נקודות ו־7 גרם סיבים.