WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: חיים יוסף

חיפה: על חשבון הדוכס

תהל בלומנפלד
28.08.17

לפאבים, זה ידוע, כבר מזמן לא הולכים רק כדי לשתות. "הדיוק" (הדוכס), בר־מסעדה חיפאי ותיק, שעוצב בסגנון של פאב אירי, כולל העץ הכבד, הספות ומבחר מסחרר של בירות, הוא בדיוק הדוגמה לכך. התפריט במקום עבר לאחרונה שדרוג, ולגמרי מצדיק קפיצה לשם, אפילו בהרכב משפחתי (יש לא מעט מנות ילדים).

הדיוק נמצא על ציר מוריה החיפאי, כשבשעות היום הוא מתפקד כמסעדה נעימה, ובשעות הלילה מעורר לחיים את מתחם הבילויים השוקק שבאזור. אז מה אוכלים בדיוק, לצד בירות הבוטיק שלא תמצאו בכל מקום?

אפשר להתחיל ממנת בר קלאסית כמו סיגר ממולא בבשר טלה (47 שקל). זה של הדוכס עבה כמעט כמו אגרול, ומכיל כמות נאה של בשר. הוא נח על טחינת עגבניות, שילוב מוצלח שרקחו במקום, ולגמרי פותח את התיאבון לקראת הבאות. טריו פירות ים (93 שקל) היא כבר מנת ביסטרו לכל דבר, כשבצלחת שוחים שרימפס, קלמארי וצדפות טריים ונהדרים ברוטב שאת שאריותיו אוכלים בכיף, כמו היה מרק.

האנטריקוט (123 שקל ל־300 גרם, עם צ'יפס) ממשיך את מגמת חומרי הגלם הטריים בצלחת. ואם אתם ממש חובבי בשר, אל תפסחו על המינוט סטייק - פרוסות דקות של שייטל, עליהן נבזקו מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס, צרובות לרגע על מחבת לוהט (59 שקל).

בגזרת הקינוחים מציעים כאן את החשודים הרגילים, וכדאי לציין במיוחד את הכנאפה. הקינוח הערבי הנודע זוכה כאן לגרסה אפויה, נטולת רוטב זרחני כתום כמקובל במקומותינו, שמשאירה את אטריות הקדאיף פריכות ולא מסמורטטות. מה נגיד לכם, מזמן לא נגסנו בכנאפה במרקם פציח, וזה לגמרי סטארט־אפ.

הדיוק, שד' מוריה 107, חיפה. 04-8347282, כל השבוע מ־12:00 ועד אחרון הלקוחות