בשנה שג'יפ הסופה האחרון ירד מפסי הייצור במפעל תעשיות רכב נצרת־עילית, מסתמנת בשורה בייצור כלי רכב בישראל: יצרנית הקטנועים החשמליים הישראלית "בליץ" בוחנת הרכבה מקומית של הכלים באופקים.
בליץ, שמעסיקה 20 עובדים, מפתחת את הכלים בארץ ומייצרת אותם בסין בשיתוף "פלקסטרוניקס", מקבלניות הייצור האלקטרוני הגדולות בעולם שמעסיקה יותר מ־200 אלף עובדים. לפלקסטרוניקס יש עשרות מפעלי ייצור בישראל, בין השאר באופקים, שבו תתבצע הפעילות אם יוחלט לקיים את הפעילות בארץ. בבליץ מנהלים כיום שיחות עם משרדי הממשלה לגבי מיסוי רכיבים ובוחנים את ההיתכנות הכלכלית של המהלך.
בישראל מוכרת כיום החברה כ־250 כלים חשמליים בשנה, בין השאר לחברות כמו רשת הפיצה דומינו'ס, דואר ישראל ומד"א, אולם היא כבר מייצרת כמה אלפי כלים בשנה שנמכרים גם בדרום־אפריקה ובאירופה. לחברה שני דגמים עיקריים - בליץ 3000, המקביל לקטנוע 125 סמ"ק, ובליץ 6000 המקביל לכלי 250 סמ"ק. לשניהם טווח נסיעה של יותר מ־100 ק"מ והם מספקים הטבות כלכליות, בדמות עלות של שקלים בודדים לטעינה ותשלום דמי ביטוח חובה מקבילים לאלה של קטנוע 50 סמ"ק.
לאחרונה סיכמה בליץ על התרחבותה לדרום־קוריאה, בשיתוף החברות המקומיות M&SP ו־USC. ההחלטה נובעת מהחלטה ממשלתית לקידום החלפה של רוב התחבורה הדו־גלגלית בדרום־קוריאה לחשמלית, כך שכל רוכש מקבל סבסוד ממשלתי בסך 2,200 דולר לרכישת קטנוע חשמלי.
הסכם ההפצה הבלעדי נחתם לאחר תהליך בדיקת נאותות שביצעו החברות הקוריאניות. נציגי החברה ביקרו בישראל וערכו נסיעות מבחן. השיווק מתוכנן לתחילת 2018.
השוק הדרום־קוריאני הוא שוק גדול שבו נמכרים בין 120 ל־150 אלף קטנועים מדי שנה, רובם בנפח של עד 250 סמ"ק, והסבסוד הממשלתי צפוי להגביר משמעותית את התחרותיות של קטנועים חשמליים במדינה.
"יעד המכירות בדרום קוריאה במהלך 2018 הוא 1,200 קטנועים בתמהיל של 80% מדגם ה־3000, דגם המועדף על חברות בעלות ציי קטנועים לשליחויות ומתאים לנסיעה עירונית, ו־20% מדגם ה־6000 המיועד לנסיעה בינעירונית", אומר רפאל מוזינסקי, מנכ"ל בליץ מוטורס.
במסגרת ההתרחבות החברה מקיימת מגעים גם עם גורמים בהודו, שוק הדו־גלגלי השני בגודלו בעולם, לייצור מקומי של הכלים שלה.