WhatsApp FaceBook send e mail
יחסי ציבור

ג'וני היל: שמחה לטינית

שיר־לי גולן
25.09.17

ליין, איכותי ככל שיהיה, אין בלעדיות על היכולת לשמח לבב אנוש. גם אוכל יודע לעשות את העבודה, בעיקר כשהוא צבעוני, עז טעם ומוצלח. לאוכל עם שמות בניחוח ספרדי דרום־אמריקאי יש פוטנציאל גדול לשמח, גם כשהוא אינו מוקפד ועונה על הגדרת הפיין־דיינינג, בוודאי כשהוא מצטלם יפה לאינסטגרם.

 

כזה הוא האוכל ב"ג'וני היל", מסעדת הטאפאס החדשה של המסעדן ניר בזק (בעלי האולד פאשן ודון חוליו). מאחורי הסירים עומד ג'וני היל, או ג'ון חיירו בשמו המקורי, שף קולומביאני שחי בארץ כבר 28 שנים ועבד במטבחים של מיקה, אודאון, ריו דה קובה ועוד. כאן הוא רוקח פיוז'ן ספרדי־איטלקי־לטיני שמתאים לקוקטיילים קפואים, מוזיקה עליזה וחבורת אנשים שרוצים לבלות.

 

יש כאן פוקה טונה אדומה (37 שקל), קוביות טונה ברוטב פונזו עם חלב קוקוס ואננס, מנה כיפית של קלמארי סגול על שמנת חמוצה (38 שקל), ומנה מצוינת של פטקון קרניטס על הפלנצ'ה (37 שקל), או בעברית – בננת פלנטין קריספית שמעליה פילה בקר קצוץ עם סלסת עגבניות מקסיקנית וגווקמולה. שווה לנסות גם את הפולפו מנצ'גו (37 שקל), פיסות תמנון המוגשות עם קוביות תפוחי אדמה ואיולי שום ופפריקה.

 

לטובת הצמחונים מכין היל קסדייה של אננס עם מנצ'גו וצ'דר ובצל מקורמל באיולי תירס וצ'יפוטלה (33 שקל) וגם צ'וריסו טבעוני (29 שקל). המנות שניסינו, נבהיר, חרפרפות למדי. אוכל שצריך פרחח שיילך איתו, פרחח טוב לב וחייכן, כמובן.   

• ג'וני היל, אחד העם 27, תל־אביב, א'־ש' מ־18:00 עד חצות