יום הכיפורים בפתח, ואיך נשבור את הצום? כמובן בעזרת עוגה בחושה אחת, דבשית ומתובלת ועשירה בטעמי תבלינים. העוגה הזו היא אחת מכוכבות החג שלי כבר שנים רבות מספור, והיא ממשיכה ללהוט כל שנה מחדש. כמו כל עוגת דבש ביקום, היא הרבה יותר טעימה ביום שאחרי האפייה.
המרכיבים:
2 כוסות (280 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון טחון
1 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 כפית ציפורן טחון
1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
1/4 כפית מלח
3/4 כוס (150 מ"ל) מים רותחים, מצוננים קצת
2 כפיות גרגרי קפה נמס
50 גרם חמאה, מומסת
3 ביצים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום (רצוי מסוג דמררה)
1 כוס (400 מ"ל) דבש נוזלי
ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, אגוז המוסקט, הציפורן, הג'ינג'ר והמלח ומערבבים. בקערית נפרדת מערבבים את המים הרותחים עם גרגירי הקפה.
3. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים כמה דקות, עד שמתקבל קרם תפוח ואוורירי. מוסיפים את החמאה המומסת, מוסיפים גם את הקפה המומס במים, את הדבש ואת תערובת הקמח ומערבלים עוד קצת, לקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ־40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ בה יוצא לח עם מעט פירורים עליו. לפעמים נוצר בעוגה בקע, וזה בסדר גמור. מצננים ומחלצים מהתבנית. מגישים או שומרים עד ארבעה ימים, עטופה היטב.
איך הופכים את העוגה לעוגת פרווה?
פשוט מחליפה את החמאה בכמות זהה (כלומר 50 מ"ל) של שמן קנולה או שמן תירס.
צילום: אוהד רומנו, סטיילינג: מור עזוז־דרור