WhatsApp FaceBook send e mail
ישארו בעסקי האוכל. קיבוץ...

המפעל בדיאטה

מפעל הפיצות בקיבוץ ברור חיל, שהיה בבעלות זוגלובק, וייסגר בקרוב יעבור לשטראוס שתהפוך אותו למפעל לייצור מוצרי ירקות • תשקיע 20 מיליון שקל

נוית זומר
14.11.17

בקיבוץ ברור חיל, אשר ליד שדרות, נושמים לרווחה. את מפעל הפיצות שבשטח הקיבוץ שהיה בבעלות זוגלובק וייסגר בסוף השנה, יחליף ככל הנראה מפעל סלטים מירקות טריים של חברת שטראוס.

 

ל"ממון" נודע כי חברת שטראוס נמצאת לפני חתימה על הסכם עם ברור חיל לפיו תשכור את המבנה מהקיבוץ. שטראוס מתכננת להשקיע 20 מיליון שקל בתשתיות חדשות ובציוד ממוכן מתקדם ליצור סלטים מירקות טריים, המשווקים תחת המותג "טעם הטבע". השכרת המפעל לשטראוס תניב לקיבוץ כ־600 אלף שקל בשנה. המפעל החדש, שיספק ירקות חתוכים ושטופים, יחליף את המפעל הקיים במושב שדה ניצן במועצה אזורית אשכול, שכבר אינו מסוגל לענות על הביקושים. כיום מועסקים בשדה ניצן 50 עובדים שיעברו לברור חיל, ובנוסף יגויסו עובדים נוספים מהאזור.

 

קטגוריית סלטי הירקות הטריים צמחה מינואר עד אוקטובר 2017 ב־16%, כך לפי סטורנקסט. מדובר בזינוק מרשים לאור העובדה ששוק המזון בסטגנציה. הגידולים בביקושים מבטאים את החזרה לאוכל בריא וטרי, לצד גידול במספר הטבעונים.

 

המפעל הישן הוקם על ידי אבי ונירית פרחי, מגדלי ירקות שהחלו בתחילת שנות ה־2000 כספקי הירקות של רשת מקדונלדס ולאחר מכן נרכשו על ידי שטראוס, שנכנסה אז לקטגוריה חדשה של סלטים טריים ומצוננים בנוסף לסלטי אחלה. הרכישה בוצעה בחלקים ובשנת 2006 נרכשו יתרת מניותיהם 49% תמורת 29 מיליון שקל.

 

כיום תחת טעם הטבע מייצרת שטראוס כ־30 סוגים שונים של מוצרי ירקות ותערובות, ולאחרונה נכנסה גם לתחום הירקות המבושלים, כדוגמת קטניות. המפעל החדש יאפשר גם ייצור מוצרים חדשים כמו בייבי גזר, שלצורך כך יורכב מיכון לגילוף ירקות.

 

מפעל הפיצות הוקם לפני 20 שנה על ידי קיבוץ ברור חיל, היה בבעלותו תחת השם "פיצה־קלאב דקו" ושלט בשוק הפיצות הקפואות בישראל. הקשיים החלו כאשר המפיץ של המפעל הותיר חובות ובמקביל קמה תחרות מצד קבוצת נטו ואחרים שנכנסו ליצור פיצות. המפעל נמכר לחברת זוגלובק שנכנסה לתחום, אך כפי שפורסם לראשונה ב"ידיעות אחרונות", החליט אלי זוגלובק לסגור את מפעל הפיצות שהעסיק 70 עובדים והחל לייבא פיצות קפואות מוכנות ממפעל בהונגריה תחת המותג "פיצה דאורו". לטענתו "ראינו שאין לנו מסה קריטית לייצור מאפים וזה דרש השקעות גדולות. קטגוריית המאפים היא קטגוריה מאוד קשה עם חסמי כניסה מאוד נמוכים. לנו היה קשה להתחרות, בין הווליום שאנחנו מייצרים לסטנדרטים שאנחנו עומדים בהם".

 

navitz@yedioth.co.il