אחרי שמונה חודשים סוערים, מלווים בביקורת קשה מצד שורה של גורמים שהתנגדו למהלך, יסתיים בעוד שבוע המסלול הראשון של בנות לוחמות בשיריון ובפעם הראשונה שיריונריות "יחזיקו קו" בגבול.
הטירונות הקרבית החלה בחודש מרס ונעשתה במסגרת גדוד קרקל, המעורב לבנים ולבנות. 15 חיילות התחילו את הטירונות, אך שתיים נשרו כבר בשבוע הראשון. בתום הטירונות עברו 13 הנותרות לבסיס ההכשרות בשיזפון וחולקו לצוותים, כשעל כל צוות מופקד מפקד טנק ותיק.
ההכשרה של השיריונריות התבצעה עם טנק מרכבה סימן 3. קצין בכיר בזרוע היבשה הבהיר כי ההכשרה שלהן לא הייתה זהה לזו שעוברים כרגיל בצמ"פ (צוות־מחלקה־פלוגה), אלא כללה את מקצועות הטנקאות הבסיסיים. זאת, לדבריו, מאחר שהן מיועדות להחזיק קו בגבולות שלום ולא להצטרף לחטיבות הסדירות של צה"ל, ועל כן לא יצטרכו לחצות גדרות או להסתער. הקצין הבכיר הסביר כי הלוחמות יוצבו בעמדות בגבול בדרום, יהיו חלק ממערך הגנת הגבולות, ואם יצטרכו לבצע ירי – זה יהיה מעמדות נייחות.
במהלך החודש הקרוב ייקלטו 13 השיריונריות באוגדה המרחבית בדרום, יוצבו בשלושה טנקים, ואז יבחנו בצה"ל כיצד הן שורדות את הפעילות שם והאם ההשקעה הגדולה של הצבא משתלמת. רק לאחר הבחינה הזאת יוחלט אם להמשיך לגייס בנות לשיריון. בכל מקרה מבהירים בצה"ל כי גם אם ימשיך הפרויקט, טנק עם לוחמות לא יתמרן בלבנון או יילחם בעזה, ומדגישים כי הכוונה אינה ליצור טנקים מעורבים לבנים ולבנות אלא טנקים על טהרת הבנות בלבד.
בין אלה שהביעו התנגדות לפרויקט היה תא"ל (מיל') אביגדור קהלני, שאמר: "אין שום סיבה בעולם לקחת נשים להיות טנקיסטיות, להסתער בתעלות של הבופור עם סכין בין השיניים. אין שום סיבה שבעולם. יש מספיק גברים. יש מי שיעשה את העבודה הזו". גם אלוף (מיל') יפתח רון־טל הביע דעה דומה וטען שמדובר ב"טירוף מערכות".