WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: שאול גולן

ענקית האלומיניום בחובות

"אלומאיר", מהחברות המובילות בארץ בתחום האלומיניום, שעבדה בין היתר על נתב"ג 2000 ומגדלי עזריאלי, צברה חובות של עשרות מיליוני שקלים • כעת היא מבקשת הגנה מפני נושיה

ליטל דוברוביצקי
05.12.17

חברת "אלומאיר" מראשון־לציון, אחת מהחברות הוותיקות והמובילות בארץ בתכנון, ייצור והתקנת מוצרי אלומיניום, זכוכית וחיפויים שונים בפרויקטים של בנייה - ביקשה אתמול מבית המשפט הגנה מפני נושיה, זאת לאחר שצברה חובות בסך של כ־43 מיליון שקל. בקשת הקפאת ההליכים, שהגישה החברה למחוזי מרכז באמצעות עוה"ד עמית לדרמן ועידן מילר, הוגשה בהסכמת 60 עובדי החברה המיוצגים על ידי עו"ד ליזה חדש. מדובר בחברה משפחתית פרטית, מהוותיקות בארץ, שנוסדה ב־1964. במסגרת הבקשה טוענת החברה כי בין לקוחותיה נמנות חברות נדל"ן מהמובילות במשק (קבוצת תשובה, קבוצת מצלאווי, ועוד) וקופ"ח כללית.

 

"החברה ביצעה בהצלחה עשרות פרויקטים, ובין הבולטים שבהם נכללים ביצוע עבודות אלומיניום במבני ציבור כגון בניין הלב איכילוב, נתב"ג 2000, היכל נוקיה, מגדלי עזריאלי, מוזיאון ישראל ועוד רבים אחרים", טענו באלומאיר, במסגרת בקשת הקפאת ההליכים.

 

 

אלומאיר פועלת מראשל"צ, וכיום עובדת על 7 פרויקטים בשלבים מתקדמים, ביניהם "בבלי על הפארק" בשיכון בבלי בת"א, שם לחברה יש הסכם קבלנות־משנה לביצוע עבודות אלומיניום במגדל מגורים; ופרויקט רשות העתיקות בירושלים, שם לחברה הסכם קבלנות־משנה לביצוע עבודות אלומיניום בבניין משרדים. כעת השליטה בחברה מוחזקת על פי הבקשה על ידי בני משפחת קלינגר. יתר האחזקות, נטען, נמצאות בידי מספר בעלי מניות אחרים.

 

החברה מבקשת כי יוצא צו הקפאת הליכים לתקופה של חודשיים. זאת כדי לאפשר המשך פעולות התייעלות, ביצוע הליך הבראה, גיבוש הסדר נושים ומציאת גורם אשר ישקיע בחברה או ירכוש את פעילותה, והכל תוך המשך הפעלת החברה כעסק חי ושמירת מקור הפרנסה של כ־60 עובדי החברה. במסגרת הבקשה נטען כי "מדובר בחברה שלזכותה עומדים יתרות לביצוע עבודות בסכום מצטבר של כ־90 מיליון שקל, וההערכה היא כי לאחר השלמת הליך הבראה ניתן יהיה להשיבה לפסי פעילות תקינים ורווחיים. בקשה זו נועדה למנוע את קריסת החברה כבר בימים הקרובים כתוצאה ממצוקה תזרימית חמורה אליה נקלעה... לחברה נצברו הפסדים מהפרויקטים 'נוה צדק על הים' וגימנסיה תל־אביב, שעיקר ביצועם הסתיים בשנת 2016". עוד נטען כי ב־2016 עמד המחזור השנתי של החברה על כ־71 מיליון שקל.

 

החברה מבקשת למנות לה כנאמנים את רו"ח עליזה שרון ועו"ד עמית לדרמן. בנוסף היא טוענת כי היא "קורבן נוסף למגמה פסולה במסגרתה מעכבים מזמיני עבודות תשלומים לקבלנים בתואנות שווא, על מנת לייצר לחץ תזרימי".

 

השופטת עירית וינברג־נוטוביץ' הוציאה צו ארעי לעיכוב הליכים כנגד החברה וקבעה דיון ל־7 בדצמבר.