WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: נימרוד סונדרס

אוכל: בראסרי אסייתי

אמיר קמינר
18.12.17

• אולי שמתם לב שהוד־השרון הופכת בשנים האחרונות למעצמה קולינרית. בעוד בגוש דן נסגרים לא מעט מקומות, דווקא בעיר שבדרום נפת השרון צצות שלל מסעדות. גם מסעדן תל־אביבי מיומן כמו אורי רז, החתום על הצלחות כמו "סושיאל קלאב" ו"הפיאצה", הבין שיש הרבה אנשים שחיים בפריפריה ולא רוצים לנסוע לתל־אביב ולהיתקע בפקקים ובעבודות הרכבת הקלה. הוא החליט לנסות את כוחו גם בהוד־השרון וחבר לשותפים רונן שמש ואלי בן הרוש, שיחד איתו הרימו את "ריפאבליק", בראסרי צרפתי עם נגיעות אסייתיות.

 

ניכר שהם לא חסכו בהוצאות - העיצוב מוקפד, כולל ספות ירוקות נוחות שכיף להשתקע בהן, ציורי קיר, שנדלירים ואריחים שיובאו מספרד. למטבח הם הביאו רכש מוצלח - השף אסף זילברשטיין, בוגר קבוצת "נואר", המוכר לקבועים של "סבסטיאן" בהרצליה פיתוח. זילברשטיין משיק עכשיו בריפאבליק תפריט צהריים נגיש וזול יותר, שמתאים לעובדי אזור התעשייה שבו המסעדה ממוקמת.

 

התפריט עושה שימוש מוצלח בחומרי גלם טריים ומקומיים, וכולל פותחות כמו פאטה כבדי עוף (38 שקל) וטונה אדומה צרובה (56 שקל), קלמרי בפלנצ'ה (48 שקל) ושרימפס בחמאה (54 שקל). בעיקריות הולכים על בטוח - משניצל (59 שקל) והמבורגר (64 שקל) ועד סלמון צלוי (82 שקל) ואנטרקוט (128 שקל).

 

אהבתי במיוחד את דג הלברק (98 שקל) הרובץ על תבשיל משגע של מנגולד, לימון כבוש וארטישוק ירושלמי. אל תפסחו גם על אגף הפסטות האיכותי (56־82 שקל) ועל מחלקת הקינוחים (מנת המילפיי המפורק נחשבת לאחת המומלצות).

 

בערבים ובלילות הסיפור אחר לגמרי - המוזיקה מתעצמת, הקוקטיילים עושים את שלהם, והחלל הגדול הופך למקום בילוי (כולל בר גדול ומושקע) שלא היה מבייש את תל־אביב. גם בכל מה שנוגע למחירים / 

 

• ריפאבליק, הנגר 24, הוד־השרון, 09-8878800. שעות פתיחה: א'־ה' ושבת 12:00־24:00, שישי 18:00־24:00.