השניצל הזה, הטעים כל כך, פותח אצלי במטבח כשרציתי למצוא ציפוי לשניצלים אהובי הבית (וגם לכרובית מטגנת, עוד אהבת חיים) שלא יכיל גלוטן, אבל יהיה לו גם ערך תזונתי בפני עצמו. פניתי לקמחי הקטניות. ניסיתי כמעט את כולם. נעצרתי כשהגעתי לקמח העדשים הכתומות (להשיג בחנויות טבע וגם ברב רשתות השיווק), כי התאהבתי. הקמח הוא למעשה אבקת עדשים יבשות טחונות (בדרך כלל באבני ריחיים) והוא בריא, וגם טעים מאד, וכמו כן בעל יכולת הדבקה מצוינת (אם למשל, אתם טבעונים ורוצים להכין קציצות או לביבות ללא תוספת ביצים, תוספת של קמח עדשים יכולה לעשות את "ההדבקה" והאיחוד של כל המרכיבים בהצלחה רבה, כמו ביצה) וכמובן – וכאן השניצל שלנו נכנס לעניין – הוא יוצר ציפוי פריך ונהדר, וגם טעים, לכל מה שהוא עוטף.
המרכיבים (4-6 מנות)
3 כוסות קמח עדשים כתומות (להשיג בחנויות טבע ובחלק גדול מרשתות השיווק)
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור גרוס
5 ביצים
1 כפית חרדל חלק
1 כפית דבש
1 כפיץ מיץ לימון
1 כפית חרדל חלק
700 פילטים של חזה עוף להכנת שניצלים
לטיגון:
שמן צמחי (כמו קנולה, תירס) לטיגון חצי עמוק
ההכנה:
1. מכינים קערה שטוחה גדולה עם קמח העדשים, מוסיפים את הפפריקה, מחצית מהמלח, ואת הפלפל השחור ומערבבים.
2. מכינים קערה שטוחה נוספת ושמים בה את הביצים, החרדל, מיץ הלימון, הדבש, שאר הפפריקה ושאר המלח, וטורפים היטב לקרם חלק.
3. טובלים כל נתח חזה עוף בקערת הביצים ומעבירים לקערת קמח העדשים (הכי קל לעבוד עם מלקחיים להעברת הנתחים מקערה לקערה) וטובלים כך שיכוסו היטב בציפוי הקמח, מכל הצדדים.
4. מחממים שמן בתבנית לטיגון חצי עמוק (כך שיגיע עד למחצית גובה השניצלים), ומטגנים את השניצלים מעל להבה בינונית גבוהה 4-5 דקות מכל צד, או עד שהם מזהיבים היטב ועשויים מבפנים – יכול להיו שבין סיבוב טיגון אחד לשני תצטרכו להוסיף שמן למחבת, ובכל מקרה כדאי להוציא חלקיקים שרופים מהשמן בין מחזורי הטיגון.מניחים על צלחת עם נייר סופג, לספיג עודפי השמן.
5. מגישים עם לימון. אוכלים חמים (אבל למען האמת, זה טעים גם בטמפטורת החדר, וגם קר).
אני יודעת מה השאלה הבאה: אפשר לאפות?
אפשרי. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה בשכבת שמן .
מוסיפים לביצים גם כף מיונז, לעסיסיות יתר. ואז ממשיכים ומכינים באותו אופן עד סוף סעיף 3. מסדרים בתבנית. אופים רבע שעה עד עשרים דקות, במהלכן הופכים פעם את השניצלים בתבנית כדי שיוזהבו היטב גם מהצד השני. מגישים חם.