תומכי ה־BDS באוניברסיטאות רבות בעולם קוראים לחרם אקדמי על מוסדות ישראליים, אך מתברר שהם לא מצליחים למנוע את שיתופי הפעולה בין האוניברסיטאות והמכללות בארץ לבין מוסדות אקדמיים בעולם, והחוקרים הישראלים מצליחים לפרסם בכתבי עת בינלאומיים מובילים.
מחקר שערכה הפקולטה למנהל עסקים בקריה האקדמית אונו בדק כמה מאמרים של חברי פקולטות למנהל עסקים בישראל זכו להתפרסם בכתבי עת מובילים בעולם. מדובר בפרסומים שמדורגים במאגר כתבי העת JCR.
הנתונים הראשונים נבדקו ב־2014. את הרשימה הובילו אז אוניברסיטת בן־גוריון עם 49 פרסומים, אוניברסיטת תל־אביב עם 42, האוניברסיטה העברית עם 38, הקריה האקדמית אונו עם 21, המרכז הבינתחומי עם 14, אוניברסיטת אריאל עם 12 ואוניברסיטת חיפה עם עשרה פרסומים. בסך הכל היו 214 פרסומים.
ב־2015, השנה אחרי מבצע צוק איתן שבה ה־BDS פעל בשיא המרץ, היו 219 פרסומים. לאוניברסיטת בן־גוריון היו 52, לאוניברסיטה העברית 36, לאוניברסיטת תל־אביב 34, לאוניברסיטת חיפה 25, לקריה האקדמית אונו 18, לאוניברסיטה הפתוחה 13, לאוניברסיטת אריאל 12 למרכז הבינתחומי שמונה ולאוניברסיטת בר־אילן שמונה.
ב־2016 המספר אף גדל ל־239 פרסומים. חברי הפקולטה למנהל עסקים באוניברסיטת בן־גוריון הובילו עם 65 פרסומים, לאוניברסיטת תל־אביב היו 51, אוניברסיטת חיפה 27, האוניברסיטה העברית 21, הקריה האקדמית אונו 16, אוניברסיטת אריאל והאוניברסיטה הפתוחה 13 כל אחת.
ב־2017 חלה ירידה, אך לא משמעותית, עם 202 פרסומים. מאוניברסיטת בן־גוריון יצאו 53 פרסומים, מתל־אביב 40, מאריאל 22, מהאוניברסיטה העברית 20, מהקריה האקדמית אונו 19, ממכללת רופין 11 ומאוניברסיטאות חיפה ובר־אילן תשעה פרסומים כל אחת.
עורכי המחקר הדגישו כי רבים מהפרסומים היו תוצאה של שיתופי פעולה בין חוקרים ממוסדות ישראליים לחוקרים ממוסדות עילית ברחבי העולם, במיוחד ארה"ב, מה שמוכיח שהניסיונות להביא לחרם לרוב נכשלים. הם גם מציינים כי חלק מהמוסדות מקיימים תוכניות לימוד משותפות עם הפקולטות המובילות בעולם למנהל עסקים. כך, לדוגמה, אוניברסיטת תל־אביב מקיימת תוכנית עם בית־הספר קלוג באוניברסיטת נורת'ווסטרן, השלישי בדירוג בכל ארה"ב.
החוקרים מצייני, כי על אף גודלם הקטן יחסית של בתי הספר למנהל עסקים בישראל ועל אף הניסיונות להטיל על ישראל חרמות אקדמיים, בתי הספר הישראליים לניהול הצליחו לקבל הערכה בינלאומית על מצוינות מחקרית בולטת והשפעתם של המחקרים המתבצעים במוסדות אלו על המחקר בעולם הינה גבוהה.
כך לדוגמה, באוניברסיטה העברית קבוצת חוקרים בתחום המימון יצרו השפעה מקצועית על קבלת ההחלטות הכלכליות במשק דרך מחקרים וייעוץ לרגולטורים, המחלקה למנהל מערכות בריאות בפקולטה למנהל עסקים בבן גוריון זוכה להכרה בינלאומית.
חוקרים בתחומי המחקר ההתנהגותיים באוניברסיטת בן גוריון ובקריה האקדמית אונו זוכים להערכה בינלאומית. אוניברסיטת תל אביב הכשירה רבים מראשי המשק ומנהלי חברות במקצועות הניהול ואף מקיימת תכנית לימוד משותפת עם אוניברסיטת נורטווסתרן.