היום מציינים בעולם את יום הנוטלה הבינלאומי, שנחגג ברציפות כבר 11 שנים. ואם גם אתם כמו בר רפאלי מרשים לעצמכם לחגוג על צנצנת נוטלה (כפי שנוכחנו מהצצה לסטורי של הכוכבת, הצילום כאן להוכחה), למה שלא תכינו מהממרח הממכר הזה את הבראוניז הכי טעימים שיש? ודרך אגב, האם ידעתם שהנוטלה נולדה בכלל בגלל מחסור בקקאו? במהלך מלחמת העולם השנייה ניסה אופה איטלקי לאפות עם כמות קטנה של קקאו ויצר ממרח מתוק מאגוזי לוז, סוכר ומעט מאוד קקאו - והשאר היסטוריה.
אני אופה אותם בתבנית קטנה יחסית, בגודל 20 ס"מ, כי אני אוהבת בראוניס גבוהים. אפשר לאפות בתבנית בגודל 20x25 ס"מ ולקבל בראוניס בגובה ממוצע.
החומרים הדרושים:
150 גרם חמאה
1 כוס + 2 כפות (225 גרם) סוכר
3/4 כוס (75 גרם) אבקת קקאו
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס (100 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 מכל ממרח שוקולד אגוזים "נוטלה"
אפשרות לקרם: עוד ממרח נוטלה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב.
2. שמים בסיר בינוני (גדול מספיק כדי להכיל את כל המרכיבים) את החמאה, הסוכר והקקאו ומחממים מעל להבה בינונית־נמוכה עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש ומצננים כמה דקות.
3. מוסיפים לסיר את הביצים ואת תמצית הווניל, ומערבבים מייד בכמה תנועות קצרות. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהם נטמעים בתערובת.
4. יוצקים את העיסה לתבנית. בעזרת כפית, מניחים על העיסה תלוליות נוטלה, במרווחים של 3 ס"מ זה מזה, ובעזרת שיפוד עץ (או מקלות אכילה סיניים, או קצה של כף הפוכה) מציירים עם הקרם בעדינות בחלק העליון של העיסה, בכמה תנועות עדינות, לקבלת דוגמת שיש.
5. אופים 40־35 דקות, רק עד שמרכז העוגה נראה יציב כאשר מטלטלים בעדינות את התבנית. קיסם שננעץ לתוכה צריך לצאת לח – בראוניז טובים הם לחים. מצננים שעה בטמפרטורת החדר (זה חשוב לחיתוך). אם רוצים, מורחים מלמעלה לציפוי קרם נוטלה נוסף.
6. מוציאים מהתבנית: אוחזים בנייר האפייה משני הצדדים, מרימים ומעבירים למשטח עבודה. מסירים קצוות ושוליים לא חינניים, וחותכים לריבועים.
איך שומרים? בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד יומיים, או שבוע במקרר.