המנה הזאת, שנראית כמו ציור, היא ארוחה שלמה ומלאה, ולא מכבידה: אטריות אורז, תבשיל בשר טחון עם שום, סויה גינג'ר, ומלמעלה סוגרים אותה בקלילות ירקות טריים - אפשר צנוניות חריפות קצת ואפשר מלפפונים. מנה מושלמת לארוחת צהריים בבית, וגם הדבר הטעים, המשביע והכיפי לקחת מחר לעבודה, בקופסה.
המרכיבים (6-4 מנות):
לאטריות:
1 חבילה (250 גרם) אטריות אורז עבות או דקות
מים רותחים
לבשר:
3 כפות שמן קנולה
500 גרם בשר בקר טחון
1/4 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור טחון
2 כפיות שורש ג'ינג'ר, קלוף ומגורר
אפשרות: 1/2־1 פלפל חריף קצוץ דק
3/4 כוס מרק עוף מוכן (אפשר מאבקה)
2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית חומץ אורז או חומץ בן־יין לבן
1 1/2 כפות רוטב סויה
כ־1/2 כפית סוכר חום
4־5 צנוניות פרוסות דק או 2 מלפפונים, פרוסים דק
1/2 כוס עלי כוסברה
ההכנה
1. האטריות: שמים את אטריות האורז בקערה. יוצקים עליהן מים רותחים עד כיסוי ומשהים 5־7 דקות, עד שהאטריות מתרככות. מסננים ומצננים.
2. תבשיל הבשר: במחבת גדולה שתוכל להכיל את כל המרכיבים או בווק גדול, מחממים את השמן על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל, ומטגנים תוך ערבוב על להבה גבוהה, תוך שמפוררים את הבשר, 4-5 דקות או עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את הג'ינג'ר והפלפל החריף (אם רוצים) ומערבבים-מטגנים עוד דקה. מוסיפים את המרק, רוטב הצ'ילי, החומץ ורוטב הסויה, מערבבים, מתבלים בסוכר החום ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 5-6 דקות, עד שהרוטב מסמיך קצת. מוסיפים את האטריות המסוננות ומערבבים – הכי קל לעשות את זה במלקחיים, אפשר גם בשתי כפות.
3. מעבירים לקערות הגשה, ומפזרים מעל את הצנוניות או המלפפונים והכוסברה. מגישים.