WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: יוסי סליס

אטריות אורז מוקפצות עם בשר

איילת הירשמן
11.03.18

המנה הזאת, שנראית כמו ציור, היא ארוחה שלמה ומלאה, ולא מכבידה: אטריות אורז, תבשיל בשר טחון עם שום, סויה גינג'ר, ומלמעלה סוגרים אותה בקלילות ירקות טריים - אפשר צנוניות חריפות קצת ואפשר מלפפונים. מנה מושלמת לארוחת צהריים בבית, וגם הדבר הטעים, המשביע והכיפי לקחת מחר לעבודה, בקופסה.

 

 

המרכיבים (6-4 מנות):

 

לאטריות:

 

1 חבילה (250 גרם) אטריות אורז עבות או דקות

 

מים רותחים

 

לבשר:

 

3 כפות שמן קנולה

 

500 גרם בשר בקר טחון

 

1/4 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור טחון

 

2 כפיות שורש ג'ינג'ר, קלוף ומגורר

 

אפשרות: 1/2־1 פלפל חריף קצוץ דק

 

3/4 כוס מרק עוף מוכן (אפשר מאבקה)

 

2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק

 

1 כפית חומץ אורז או חומץ בן־יין לבן

 

1 1/2 כפות רוטב סויה

 

כ־1/2 כפית סוכר חום

 

4־5 צנוניות פרוסות דק או 2 מלפפונים, פרוסים דק

 

1/2 כוס עלי כוסברה

 

ההכנה

 

1. האטריות: שמים את אטריות האורז בקערה. יוצקים עליהן מים רותחים עד כיסוי ומשהים 5־7 דקות, עד שהאטריות מתרככות. מסננים ומצננים.

 

2. תבשיל הבשר: במחבת גדולה שתוכל להכיל את כל המרכיבים או בווק גדול, מחממים את השמן על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל, ומטגנים תוך ערבוב על להבה גבוהה, תוך שמפוררים את הבשר, 4-5 דקות או עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את הג'ינג'ר והפלפל החריף (אם רוצים) ומערבבים-מטגנים עוד דקה. מוסיפים את המרק, רוטב הצ'ילי, החומץ ורוטב הסויה, מערבבים, מתבלים בסוכר החום ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 5-6 דקות, עד שהרוטב מסמיך קצת. מוסיפים את האטריות המסוננות ומערבבים – הכי קל לעשות את זה במלקחיים, אפשר גם בשתי כפות.

 

3. מעבירים לקערות הגשה, ומפזרים מעל את הצנוניות או המלפפונים והכוסברה. מגישים.