האווירה מזכירה מסעדת בוקרים בדאלאס: בכל יום מעשנים כאן בין 10 ל־14 נתחי ענק של בקר, טלה, אווז והודו, שחלקם עוברים השרייה במרינדה. על כל שולחן מונחות פלנצ'ה מברזל יצוק ופתיליה ולצד הבשר מגוון תוספות גם הן מהמעשנת: תפוח אדמה בטעם מדורה, בטטה, סלק, בצל, אורז מתובל מהפויקה, נזיד בוקרים ועוד.שעות פתיחה: א־ה בלבד ובסבבים קבועים של צהריים בין 12:30 ועד 15:30, בערב סבב ראשון מתחיל ב־18:30, סבב שני ב־21:15.
היכן? נתיב הזית 88, מושב ינוב. טלפון: 09-894-5118, פרטים נוספים באתר: www.hamaashena.co.il
שף המסעדה, אוהד קויתי יוצר ומעשן כאן בשרים ועופות מסוגים שונים. בתפריט: אסאדו – צלעות מעושנות בתערובת התבלינים הסודית של המקום, בריסקט – חזה בקר מעושן ועסיסי, ומנת הדגל Low & Slow — אונטריב בבישול ארוך ארוך בציר בקר. כמו כן הקטגוריה כוללת מנות ספיישל מתחלפות. המחיר: 39 שקל ל־200 גרם, יש גם עופות מעושנים וכן תוספות כמו תפוחי אדמה במעשנת וסלטים.
היכן? ויצמן 24 נס־ציונה, פתוח בימים א'־ה' 11:30־23:30.
טלפון להזמנות: 08-655-350.
בימי שישי מתקיימת מכירת בשר מעושן הביתה במשקל. שבת – סגור.
"ניו יורק סטייק האוס" היא מסעדת בשר שמקורה בצפון אמריקה. מנת הפרמיום היא סטייק אנטריקוט מעושן במשקל קילוגרם, ולצידו צלעות טלה בייבי. שף המסעדה העולמי סטפאנוס הינופורוס (יווני המתגורר בקנדה), הגיע לישראל כדי להדריך את הצוות בקבלה וטיפול בבשר המעושן הייחודי מארצות־הברית ומקנדה, שעובר תהליך הכשר מיוחד. בתפריט גם סינטה, פילה, צלעות טלה. מחירים: 55 שקל למאה גרם.
היכן? במתחם יס פלנט בראשון־לציון, על האגם רח' טומי לפיד 6 ראשל"צ, טלפון: 077-7296374. שעות פתיחה: א־ה' מ־18:30 עד 23:00. פרטים נוספים באתר: www.nysteakhouse.co.il
ערן ואילנית טבצ'ניק הקימו בגליל המערבי את לה פמפה, מעשנת שנקראת על שם אזור הערבות בארגנטינה. ערן, יליד ארגנטינה, מביא כאן את טעמי ילדותו עם נגיעות גליליות, על רקע הנוף של מצפה הילה, בלב חורש אלונים שנשפך לנחל כזיב. את הבשר תולים כאן במעשנת למשך שעות ארוכות בתוך עשן שמקורו בעצים ועשבי תיבול גליליים. מגישים כאן בעיקר בשר טלה, ולצידם אמפנדס, נקניקיות צ'וריסוס מעושנות, סלטים, ירקות מדורה ועוד.
היכן? מצפה הילה בגליל המערבי. המחירים: 200 שקלים לאדם, ילדים בחצי מחיר. שעות פתיחה: חמישי ושישי בין השעות 23:00-19:00, טלפון להזמנות: 052-2951177.
בסוף שנות ה־80 נהגו להצטופף סביב המדורה בתום יום העבודה כמה מגדלי בקר מרמת הגולן. הם צלו סטייקים עסיסיים ולגמו בירה והריח המפתה הביא עוד ועוד מבקרים למדורה. התוצאה: מסעדת הבוקרים שמגישה נתחי בשר לצד יינות ובירות כולם מתוצרת הגולן והגליל. המסעדה מתמחה ביישון, השבחה, צלייה ועישון של בשרים טריים ומגווונים, עם תו תקן חי בריא. בין הנתחים: אסאדו, כתף ועופות שמעושנים שעות ארוכות על זרדים של עצי פרי מקומיים כמו תפוח, אפרסק, דובדבן, בתוספת עשבי תיבול מקומיים המעניקים טעם ייחודי (בעיקר בזכות רוזמרין ולבנדר). יש כמובן גם תוספות. נתח אסאדו: 106 שקל.
היכן? קיבוץ מרום גולן בצפון רמת הגולן. שעות פתיחה: כל השבוע עד אחרון הסועדים. טלפון: 053-9443658.
המקום הסודי שלא כולם מכירים באזור התעשייה הישן של נתניה, שמציע ארוחת טעימות מעושנת במחירים שנעים בין 130 ל־170 שקל. בין הבשרים: נתח קצבים, פילה, שייטל, צוואר — הכל של בקר. בהזמנה מיוחדת מראש אפשר ליהנות מצלעות טלה וכתף טלה — הכל מעושן. המסעדה מבוקשת מאוד ולכן התור אליה ארוך ולא תמיד יש מקום.
היכן? דוד פנקס 47, נתניה.
טלפון: 053-4362880. פעילות: ראשון עד חמישי מ־18:00 עד 24:00, שישי ושבת מ־12:00 עד 17:00.
הגיוני שמסעדה בקיבוץ של ברזילאים תתמחה בעישון בשר. בקיבוץ ברור חיל השוכן בצפון הנגב הקימו בני הזוג נתן ופרלה גלקוביץ את מידס, שמציעה אוכל אותנטי מסמטאות ריו דה ז'ניירו ומחוזות כפריים בצפון ברזיל, כולל כמובן בשרים ארגנטינאים שמעושנים בשיטות המסורתיות. הסוד הוא שימוש בעץ אמיתי, יבש כראוי, ללא כל נגיעה כימית. מחיר הארוחה 123 שקלים לאדם, כולל תוספות תפוח אדמה אפוי וסלט. ניתן לשלב עוד תוספות בתשלום.
היכן? קיבוץ ברור חיל טלפון 077-7295711, פתיחה: ימי ג'-ו' בין השעות 22:30-18:00 שבת: 22:00-12:00. בחגים יש להתעדכן בשעות פתיחה באתר המסעדה או בפייסבוק.
אתר אינטרנט: www.mides.co.il
מעשנת על טהרת נתחי בשר משובחים משטחי המרעה של רמת הגולן, שם שוכנת המסעדה, במבנה עץ בכפר האמנים הציורי אניעם. במעשנת נתחי פילה, אנטריקוט, אנגוס, ספריבס ונתחי קצבים שיושנו ועושנו באמצעות שבבי עץ אלון שמקורם מחביות יין של יקב רמת הגולן. במקום גם רוטיסרי שמכין עופות עסיסיים בגריל. יש גם מנות ראשונות ותוספות וכן מחבת נקניקיות הבית בעישון קל עם כרוב כבוש (55 שקל); כריכים בשריים ועוד. מחירים: נתח אסאדו: 94 שקל; ספריבס טלה: 103 שקל. בנוסף ובתיאום מראש, עורכים סדנאות בשר גם בשטח.
היכן? בכפר האמנים אניעם ברמת הגולן.
שעות פתיחה: א'-ה': 22:00-12:00; ו' ומוצ"ש: עד חצות. טלפון: 04-8335533.
מסעדת הבשרים השוכנת בפאתי שוק הכרמל בתל־אביב הפכה כבר מזמן למוקד עלייה לרגל עבור קרניבורים שאוהבים את הבשר שלהם עד הקצה. באים, בוחרים מהוויטרינה ואוכלים על נייר חום בלי הרבה טקס. כמו שצריך. בחצר מעשנת שנבנתה במיוחד עבור המסעדה. המעושנים כאן הם קורנביף או שווארמה מעושנת במחיר אחיד של 58 שקלים לצלחת, כאשר בימי שלישי יש ספיישלים של מעושנים כמו ספריבס טלה, שפיץ שייטל וחלקי פנים מעושנים כמו מוח, שקדי עגל ולשון שהם גולת הכותרת.
היכן? סמטת הכרמל 30, תל־אביב,
טלפון: 03-5233186. פעילות: שני וחמישי: 11:00 עד 17:00, שלישי ורביעי פתוח גם מ־19:00 עד 23:00, שישי פתוח עד כניסת שבת. שבת סגור.
בשוק הפשפשים ביפו פועל כבר כמה שנים מתחם פונדק דה לוקס המתמחה בשיטת עישון וצלייה של בשר הנקראת "לואו אנד סלואו". בעצם מדובר בטכניקה אמריקאית הצולה את הבשר בחום נמוך לאורך זמן ממושך עד אשר הוא רך ונימוח. מגישים כאן בשרים מגוונים כמו ספריבס, אונטריב, אנטרקוט, נקניקיות בוטיק, עופות ועוד. המנה הפופולרית היא קומבו אדום, מנה זוגית שכוללת אסאדו, אונטריב ופיקנייה — בשר סיבי ומיועד למטיבי לסת. המנה מוגשת עם לחם תירס וארבע תוספות לבחירה ומחירה הוא 192 שקל.
היכן? עולי ציון 7, שוק הפשפשים, יפו.
טלפון: 03-5173086. פעילות: ראשון עד שבת מ־12:00 עד 24:00.