אם לא אקזיט, דיבידנד: חברת הטכנולוגיה "איירון סורס" מחלקת כסף. החברה פנתה לבית המשפט הכלכלי בתל־אביב בבקשה שיאשר לה להפחית את ההון העצמי שלה בעד 250 מיליון דולר, במטרה לחלק דיבידנד לבעלי המניות שלה, בהם גם עובדי החברה, שייהנו מאקזיט מבלי שהחברה תימכר לגורם אחר. דיון בבקשה נקבע לחודש מאי.
"בצד הצלחתה המופלגת של החברה בשנים האחרונות, המשקפת לה שווי עתק, בעלי המניות - ברובם הגדול עובדי החברה - טרם זכו ליהנות באופן משמעותי מההצלחה. החלוקה תתגמל את העובדים ותאפשר למשקיעים ליהנות מנזילות מסוימת", ציינה החברה בבקשה שהוגשה על ידי עו"ד אור בר־און גיל ממשרד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל.
הבקשה של איירון סורס חושפת את ביצועיה החזקים: הכנסות של כ־461.6 מיליון דולר ב־2017 ורווח תפעולי תזרימי (EBITDA) של 88.5 מיליון דולר. בשורה התחתונה היא רשמה רווח נקי של כ־59.8 מיליון דולר בשנה החולפת.
החברה, שהוקמה בשנת 2009 על ידי תומר בן־זאב, פיתחה טכנולוגיה שמסייעת לחברות תוכנה ומפתחי אפליקציות להפיץ את התוכנות שלהם ולהפיק מהן הכנסות, בין היתר באמצעות הצגת תוכן פרסומי. בין לקוחותיה נמצאות ענקיות הטכנולוגיה פייסבוק, מיקרוסופט, בוקינג.קום, אובר ואמזון. מודל הרווח של החברה נשען על השתתפות בהכנסות של הלקוחות, ובבקשה לבית המשפט מוזכר שהחברה שייכת כבר מספר שנים למועדון "חדי הקרן" — חברות פרטיות שהגיעו לשווי של מיליארד דולר ויותר.
הבקשה חושפת שההון העצמי של איירון סורס עמד בסוף 2017 על כרבע מיליארד דולר ושוויה מוערך בלמעלה ממיליארד דולר, על פי הגיוס האחרון שביצעה החברה בשנת 2015. החברה הוזכרה כמועמדת לצאת להנפקה אך תוכניות אלו נגנזו, והיא גם הוזכרה כמועמדת לרכישה מצד קרנות השקעה סיניות אך אף אחת מהעסקאות לא הבשילה.
החברה מציינת כי בקופת המזומנים שלה יש כ־130 מיליון דולר ועוד 100 מיליון דולר שקיבלו בהלוואה, ו־50 מיליון דולר נוספים בקו אשראי לא מנוצל.
נכון לסוף 2017, בחברה מועסקים 724 עובדים ברחבי העולם, אך לא רק הם צפויים ליהנות מהדיבידנד. בין בעלי המניות הגדולים ניתן למצוא את קרנות ההון סיכון הישראליות "גריילוק" ו"כרמל ונצ'רס" וכן את חברת ההשקעות "לאומי פרטנרס" מקבוצת בנק לאומי. בעלי המניות הפרטיים הגדולים הם המייסדים, בר־זאב ואייל ורועי מילרד, וכן תמיר כרמי, שהקים את חברת "וולונט", אותה מיזג עם איירון סורס בשנת 2011. בעלי מניות בולטים נוספים הם המיליארדר חיים סבן, הפרסומאי ראובן אדלר ולן בלוונטיק, בעל השליטה בקבוצת כלל תעשיות.