זה היה אמור להיות מופע שמח ומרנין, אבל הורי תלמידת כיתה א' עם צרכים מיוחדים, הלומדת בבית־ספר חרדי בנתיבות, צפו בו עם דמעות בעיניים, פגועים וכואבים.
מדובר במסיבת הסידור, שבמהלכה ערכו התלמידות מופע שירה וריקוד. ט' בת ה־7 השתתפה גם היא, אבל איש לא דאג להנגיש את הבמה לכיסא הגלגלים שלה כדי שתהיה לא אפשרות להתנייד עליה. במקום זה הושיבו אותה בפינת הבמה, ושם, במשך דקות ארוכות, היא ישבה מבודדת בעוד חברותיה מפזזות לידה. מדי פעם הניעה את ידיה, ניסתה להשתלב, אבל איש כמעט לא שם לב אליה. חוץ מאמה, שצפתה בה בעיניים דומעות.
המסיבה נועדה לנשים בלבד. אמה של ט' צילמה ובסיום האירוע צפה האב בסרטון ופרץ בבכי. "נחנקתי מכאב. הדמעות זלגו ללא הפסקה והלב נקרע. הניחו את הילדה על הרצפה כאילו הייתה חפץ כשכולם מתעלמים ממנה. אפשר היה להעלות אותה לבמה עם כיסא גלגלים".
מדובר בבית־ספר המפוקח על ידי משרד החינוך, והחוק מחייב אותו להנגיש את מתקניו. ההורים מספרים שבהיעדר תנאים מתאימים סובלת שם בתם יום־יום.
לכיתה היא נכנסת על זרועות סייעת, משום שמדרגה גבוהה לא מאפשרת כניסה עם כיסא הגלגלים. ובכל מקרה, הכיתה קטנה, אין מקום לכיסא גלגלים והיא נאלצת לשבת על כיסא לא נוח ומתקשה להתרכז.
גם השירותים אינם נגישים, והילדה מגיעה לשם בעזרת סייעת. בתא אין מעקה אחיזה, וכדי להוריד את בגדיה נאלצת ט' לשבת על הרצפה.
ההורים סיפרו שאת החודשיים הראשונים נאלצה בתם להעביר בבית משום שלא הוסדרה לה סייעת. כשהנושא הוסדר הסיוע היה חלקי והילדה נאלצה לסיים מדי יום את הלימודים שעה קודם ובימי שישי לא הגיעה לבית־הספר. "מתייחסים לבת שלנו כאל נטל, והמסיבה הייתה השיא", אומרים הוריה.
הם פנו בעבר להנהלה אולם בקשותיהם לא הועילו. בצר להם פנו באחרונה למועצה הלאומית לשלום הילד. היא גייסה את נציבות שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים אשר שיגרה לעיריית נתיבות מכתב התראה בטרם הגשת תביעה. מנכ"לית המועצה עו"ד ורד וינדמן אמרה: "לא יעלה על הדעת שלמעלה מחצי שנה לא נעשות ההתאמות הנדרשות לכך שילדה עם צרכים מיוחדים תזכה ללמוד ככל הילדים".
מעיריית נתיבות נמסר: "אתמול נבחר קבלן לביצוע עבודות הנגשה, לרבות הנגשה פרטנית ל־ט'. ביה"ס עושה כל מאמץ לאפשר לתלמידה להשתלב בכל פעילות ומעניק לה יחס תומך, מסייע וחם. התלמידה מקבלת סייעת בהיקף 15 שעות, באישור חריג של משרד החינוך. מנהל ביה"ס בודק את עניין המסיבה". ממשרד החינוך נמסר: "השילוב חייב להיות מלווה ברגישות רבה, תוך התאמת הסביבה הלימודית והאירועים להשתלבות התלמיד. טענות ההורים ייבדקו ונפעל לתקן את הנדרש".